Bèta voor alfa's
Bèta voor alfa's

Bèta voor alfa's

Diederik Jekel, een van de beste wetenschapsjournalisten van Nederland, zorgt ervoor dat wetenschap een verhaal wordt dat iedereen kan lezen, begrijpen en navertellen.

Auteur

Diederik Jekel

Spreker

Diederik Jekel

Speelduur

7 uur 12 min

€ 14,99

Beschrijving

Diederik Jekel legt in Bèta voor alfa’s de belangrijkste natuur- en sterrenkundige problemen uit aan de hand van voorbeelden die iedereen kan begrijpen en herkennen: het snoertje van een koptelefoon, een voorbijrijdende auto, sneeuwvlokjes, een kam, het weerbericht en de kracht van de liefde. Wetenschap, en dan vooral de bètawetenschap, kan onveranderlijk op ontzag rekenen, en zelfs op wat vrees. Weldenkende mensen die boeken lezen en flink kunnen discussiëren over politiek en maatschappij, deinzen terug zodra een formule in beeld komt. Dat hoeft niet. Jekel, die zich snel ontpopt heeft tot een van de allerbeste leraren van Nederland, zorgt ervoor dat wetenschap een verhaal wordt dat iedereen kan lezen, begrijpen en navertellen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

22 januari 2021

ISBN

9789045043975

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 12 min

Bestandsgrootte

594 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Diederik Jekel (1984) is een wetenschapsjournalist met een missie: wetenschap begrijpbaar maken, een combinatie van 'begrijpelijk'en 'grijpbaar'.