Het vrouwenbrein
Het vrouwenbrein

Het vrouwenbrein

Het vrouwenbrein is fors kleiner dan dat van mannen en telt minder zenuwcellen. Toch doet hun denkvermogen niet onder voor dat van mannen; hoe compenseren zij voor hun kleinere hardware?

Auteur

Iris Sommer

Spreker

Phaedra Kwant

Speelduur

5 uur 57 min

€ 14,99

Beschrijving

Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen. Hun brein is fors kleiner, en hun hersenschors telt liefst zeventien procent minder zenuwcellen. Toch doet hun denkvermogen niet onder voor dat van mannen; hoe compenseren zij voor hun kleinere hardware? Iris Sommer schetst een zo volledig mogelijk beeld over hoe en waarom onze hersenen verschillen.

Want er zijn meer verschillen tussen het vrouwen- en mannenbrein. Persoonlijkheid en interesse is (gemiddeld) anders. Vrouwen hebben een ander stress-systeem, andere hormonen en een ander immuunsysteem. Hoe worden die verschillen tussen de seksen veroorzaakt, en wat betekenen ze? Wat gebeurt er wanneer iemand van geslacht verandert? Hoe gaat de maatschappij om met meisjes en jongens, vrouwen en mannen, en wat zou er beter kunnen?

Iris Sommer wendt haar neurowetenschappelijke en psychiatrische expertise aan om deze vragen te beantwoorden. ‘Het vrouwenbrein’ laat helder zien wat de samenhang is tussen het neurobiologische en het sociaal-maatschappelijke, en wijst de weg naar een gelijkwaardiger toekomst

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

9 november 2020

ISBN

9789045044118

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 57 min

Bestandsgrootte

490 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Iris Sommer(1970) is als hoogleraar psychiatrie verbonden aan het umc Groningen. Eerdere boeken waren de bestsellers Haperende hersenen en Het vrouwenbrein (Atlas Contact, 2020). In 2022 verscheen het kookboek Voed je brein, een uitgave van de Hersenstichting, haar meest recente boek is De bacterie en het brein.

Meer auteur Iris Sommer Bekijk alles

De bacterie en het brein
€ 13,99

Meer spreker Phaedra Kwant Bekijk alles

De meisjes van De Goede Herder
€ 14,99
De vondeling van Veenhuizen
€ 14,99
Frietje Frommel

Frietje Frommel

Barbara Scholten

€ 11,99
Een voor een

Een voor een

Alice Feeney

€ 15,99