Mannen, ik haat ze
Mannen, ik haat ze

Mannen, ik haat ze

Een polemisch pleidooi waarin Harmange betoogt dat vrouwen goede redenen hebben om mannen te haten en te verwerpen. Dat biedt ruimte voor vrouwelijke relaties die wel wederkerig en gelijkwaardig zijn.

Auteur

Pauline Harmange

Spreker

Karin Douma

Vertalers

Nathalie Tabury, Annelies Kin

Speelduur

1 uur 20 min

€ 9,99

Beschrijving

Vrouwen die zich kritisch uitlaten over mannen karakteriseren als mannenhater: het is nog altijd een wijdverspreide tactiek om vrouwen monddood te maken. Pauline Harmange is de misogynie en ongelijkheid in de wereld zat en verheft scheldwoord tot geuzennaam: ja, ze is een mannenhater. Want vrouwen hebben goede redenen om mannen te verwerpen en te verafschuwen. Haar systeemkritiek gaat een stap verder: wat als woede jegens mannen in feite een vreugdevolle, emancipatoire weg is naar een rechtvaardiger wereld? Wat als het verwerpen van mannen nieuwe ruimte biedt voor vrouwelijke relaties die wel wederkerig en gelijkwaardig zijn? Dit bruisende pleidooi is onbeschroomd, controversieel en polemisch: een breekijzer in een maatschappelijk debat dat gevoerd móét worden.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

9 maart 2021

ISBN

9789045044453

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 20 min

Bestandsgrootte

110 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Pauline Harmange (1994) is schrijver, freelance redacteur en feministisch activiste. Ze woont in Lille en blogt al bijna tien jaar, tegenwoordig op Un Invincible Été. Ze is als vrijwilliger verbonden aan L’Échappée, een organisatie tegen seksueel geweld. In het voorjaar van 2021 verscheen haar veelbesproken essay 'Mannen, ik haat ze'.

Meer spreker Karin Douma Bekijk alles

De stem van Napels

De stem van Napels

Sarah Steele

€ 14,99
Aanbieding De vrouwen van het Grand Hôtel

De vrouwen van het Grand Hôtel

Ruth Kvarnström-Jones

€ 14,99 € 7,49

Rósa en Björk

Satu Rämö

€ 14,99
Miss Eliza's Engelse keuken
€ 15,99