Vijand van de Russische staat
Vijand van de Russische staat

Vijand van de Russische staat

Het heftige verhaal van een Amerikaanse zakenman in Rusland, die het in zijn eentje opneemt tegen de moorddadigheid van het Poetin-regime, nadat zijn advocaat in de cel is vermoord.

Auteur

Bill Browder

Spreker

Frans van Deursen

Vertaler

Jan Braks

Speelduur

14 uur 38 min

€ 14,99

Beschrijving

Dit is het verhaal van een activist tegen wil en dank. Bill Browder begon zijn volwassen leven als een Wall Street avonturier, een leven dat hem naar Rusland leidden kort na de onttakeling van de Sovjet-Unie, en waar hij een fortuin vergaarde. Gaandeweg begon hij zich te verzetten tegen de ongebreidelde corruptie in het Russische zakenleven en staatsapparaat, maar daarmee tekende hij bijna zijn doodvonnis. Zijn Russische advocaat Sergei Magnitsky had minder geluk: hij belandde in de gevangenis, waar hij zo gruwelijk werd gemarteld dat hij er aan overleed. Deze gebeurtenis heeft het leven van Browder voorgoed op zijn kop gezet. Hij doorzag de moorddadigheid van het regime van Vladimir Poetin en heeft sindsdien onvermoeibaar campagne gevoerd om de wandaden bloot te leggen. Hierdoor werd hij vijand nummer één van Poetin, vooral nadat Browder erin slaagde een wet aangenomen te krijgen (in de Verenigde Staten) - de Magnitsky-wet - die een groot aantal Russen bestraft die betrokken zijn bij de moord op Browders advocaat. Poetin reageerde als een wesp gestoken met een wet die Amerikanen verbiedt Russische weeskinderen te adopteren. “Vijand van de Russische staat” is een verhaal van financiële zwendel, een misdaadthriller en een politieke kruistocht in één. Het is het het verhaal van één man die alles riskeert om de wereld te veranderen, maar ook het verhaal van hoe hij, onbedoeld, betekenis vond in zijn leven.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

9 februari 2024

ISBN

9789045045016

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 38 min

Bestandsgrootte

804 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bill Browder is eigenaar en oprichter van het Hermitage Capital Management – tot 2005 de grootste buitenlandse investeringsmaatschappij in Rusland. Daarvoor studeerde hij economie in Chicago en Stanford en werkte hij bij een Amerikaanse investeringsbank. Inmiddels is hij bovenal een activist: strijdend tegen Russische corruptie en schendingen van de mensenrechten.

Meer auteur Bill Browder Bekijk alles

Achtervolgd door de staatsmaffia
€ 13,99

Meer spreker Frans van Deursen Bekijk alles

SAS: helden en schurken

SAS: helden en schurken

Ben Macintyre

€ 14,99
Onder een hemel van sproeten
€ 9,99
Wanneer de mieren schreeuwen
€ 9,99
De lezer is niet dood

De lezer is niet dood

Alex Boogers

€ 9,99