Vos & ik
Vos & ik

Vos & ik

een ongewone vriendschap

Catherine Raven leeft afgezonderd in een zelfgebouwd huisje in de bergen van Montana. Wanneer er een vos aan haar deur verschijnt, besluit zij hem voor te lezen en ontstaat er een overwachte band.

Auteur

Catherine Raven

Spreker

Marijke Beversluis

Vertaler

Henny Corver

Speelduur

11 uur 11 min

€ 14,99

Beschrijving

De troost die natuur kan bieden was de jonge Catherine Raven al bekend. Maar ze had er niet op gerekend ooit nog eens vriendschap met een vos te sluiten. En toch is dat wat haar overkomt nadat ze een huisje bouwt in de wildernis van het bergachtige Montana (VS). Er gaan weken voorbij zonder dat ze iemand ziet, maar elke dag om kwart over vier in de middag komt Vos langs en zij leest hem voor. Hoewel ze zich niet per se eenzaam voelt in het ruige landschap, begint ze toch uit te kijken naar zijn bezoek. Als biologe weet ze dat ze dieren geen menselijke eigenschappen hoort toe te dichten, maar Vos is een goede luisteraar. Naarmate hun relatie zich ontwikkelt en het vertrouwen groeit, blijkt Vos Catherine ook iets te vertellen te hebben. Maar vrienden zijn niet onfeilbaar en kunnen niet alles oplossen – sommige dingen zal Catherine zelf moeten doen. In deze even realistische als betoverende fabel leer je de wilde natuur, de pijn van verlies en de kracht van doorzettingsvermogen, vriendschap en gehechtheid op een nieuwe wijze kennen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

15 juli 2021

ISBN

9789045045139

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 11 min

Bestandsgrootte

614 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Catherine Raven promoveerde in de biologie aan Montana State University en was boswachter in verschillende nationale parken in de Verenigde Staten, waaronder Yellowstone. Haar artikelen verschenen onder meer in American Scientist. In 2021 debuteerde ze met Vos & ik.

Meer spreker Marijke Beversluis Bekijk alles

Een huis vol vrienden

Een huis vol vrienden

Erica James

€ 14,99
Mevrouw Sinterklaas

Mevrouw Sinterklaas

Thedo Keizer

€ 13,99
Er schuilt een vreemde in ons
€ 14,99
De barones

De barones

Anne Glenconner

€ 13,99