Vaderskind
Vaderskind

Vaderskind

De oorlog van Renate Rubinstein

Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Hans Goedkoop de verwoestende tijd waarin het fundament van Renate Rubinsteins schrijverschap werd gelegd.

Auteur

Hans Goedkoop

Spreker

Hans Goedkoop

Speelduur

4 uur 21 min

€ 12,99

Beschrijving

In Humberto genomineerd voor NPO Radio 1 non-Fictie Boek van het Jaar 2022 Als eerste columnist van Nederland schreef Renate Rubinstein over alles wat de tijd haar aandroeg, van het zelfbedrog der ideologieën tot de zang van de wielewaal. Wie zat het heden ooit zo op de huid? Maar soms breekt daar in losse zinnen een verleden doorheen. Kinderjaren in Berlijn. Een vlucht naar Amsterdam, nee Londen, toch weer Amsterdam. Hans Goedkoop ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Tomeloos slim en onheilspellend gevoelig. Angstig zonder dat ze weet waarvoor. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken. Ook naar wat geen mens wil zien. Dan op een ochtend uniformen op de trap, en een belofte die een leven lang naklinkt. ‘Der Vati kommt bald wieder.’ Met zeldzame precisie en nabijheid tekent ‘Vaderskind’ een meisje dat in een verwoestende tijd het fundament legt van een schrijverschap.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

22 april 2022

ISBN

9789045047102

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 21 min

Bestandsgrootte

359 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Hans Goedkoop (1963), voorheen presentator van Andere tijden, De Gouden Eeuw en De IJzeren Eeuw, biograaf en schrijver, publiceerde 'De laatste man', over zijn grootvader en het verlies van Nederlands-Indië. Hij schreef het voorwoord bij 'Twijfel trainen' en 'Mijn betere ik van Renate Rubinstein'. In 2015 verscheen 'Iedereen was er. Een feest voor Renate Rubinstein'. Zijn nieuwste werk 'Vaderskind' verschijnt in april 2022.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Meer auteur Hans Goedkoop Bekijk alles

Hans Goedkoop over Herman Heijermans; Daniël leest klokken (1902)
€ 2,49

Meer spreker Hans Goedkoop Bekijk alles

Hans Goedkoop over Herman Heijermans; Daniël leest klokken (1902)
€ 2,49