Alle dagen schuld
Alle dagen schuld

Alle dagen schuld

Praktijkverhalen over armoede

Gesprekken met gezinnen over hun dagelijkse zorgen en geworstel met de instanties en de regels. Een confrontatie met de dagelijkse praktijk van leven in armoede.

Auteur

Mirjam Pool

Spreker

Ottolien Boeschoten

Speelduur

9 uur 32 min

€ 9,99

Beschrijving

De achtendertigjarige Aukje heeft al twintig jaar een bijstandsuitkering. Haar sociale leven beperkt zich tot de internetchat. In de winter trekt ze twee truien over elkaar aan omdat er geen geld is voor een warme jas.

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau leven in Nederland zo’n 680.000 huishoudens op of onder de armoedegrens. Wie zijn de mensen achter de cijfers? Wat is de oorzaak van hun armoede?

In Alle dagen schuld gaat Mirjam Pool in gesprek met gezinnen die het niet redden. Ze maakt hun dagelijkse zorgen mee, leert hun familieachtergrond kennen, ziet hun geworstel met de instanties en de regels. Alle dagen schuld haalt de lezers de huiskamer in en confronteert ze met de dagelijkse praktijk van leven in armoede.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

15 juli 2022

ISBN

9789045047706

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 32 min

Bestandsgrootte

524 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mirjam Pool (1974) publiceerde literaire verhalen in onder andere De Gids en Optima. Na haar afstuderen als politicoloog werkte ze enige jaren bij de afdeling Armoedebestrijding van de Sociale Dienst Amsterdam. In 2007 verscheen 'Alle dagen schuld. Praktijkverhalen over armoede', dat inmiddels tien keer is herdrukt. Het boek werd bekroond met de VVOJ Aanmoedigingsprijs voor onderzoeksjournalistiek 2008. In 2013 verscheen 'Procedures en pistolen. Over een gijzeling, de overheid en het publiek'. Mirjam Pool geeft lezingen en is freelance journalist.

Meer spreker Ottolien Boeschoten Bekijk alles

Bloedband

Bloedband

Jet van Vuuren

€ 12,99
Spelen met vuur

Spelen met vuur

Lina Bengtsdotter

€ 14,99
De drie levens van Alix St. Pierre
€ 12,99
Het geheim van Parijs

Het geheim van Parijs

Lily Graham

€ 12,95