Dertig jaar Europese voetbaltactiek
Dertig jaar Europese voetbaltactiek

Dertig jaar Europese voetbaltactiek

De evolutie van voetbal in Europa 1992-2021

Totaalvoetbal, catenaccio, tikitaka, wingback en Gegenpressing. Je vindt het allemaal terug in dit audioboek over dertig jaar voetbaltactiek.

Auteur

Michael Cox

Spreker

Mark Omvlee

Vertalers

Ralph Van Der Aa, Erik de Vries

Speelduur

17 uur 19 min

€ 9,99

Beschrijving

Voetbal is oorlog, voetbal is emotie en cultuur. Maar voetbal is ook een idee en ideeën worden constant gekopieerd, aangepast en verbeterd. Michael Cox geeft je inzicht in dertig jaar Europese tactiek door steeds een ander voetballand uit te diepen. Het begint met de erfenis van het vermaarde Nederlandse totaalvoetbal, de verdedigende organisatie van Italië eind jaren tachtig, de kracht en snelheid van Frankrijk met Zidane. De opkomst van de back als Portugese uitvinding van Mourinho, het tikitaka van Spanje en de Gegenpressing van Klopp en Bayern uit Duitsland. Tegenwoordig vind je al deze elementen terug in de Engelse Premier League. Voetbal in Europa is een verhaal van continu omschakelen qua stijlen en invloeden. Terwijl het tactische en stilistische zwaartepunt voortdurend verschuift van land naar land, is er één constante in dit boek: de schitterende herinneringen aan legendarische wedstrijden en spelers die met liefde voor het spel beschreven worden.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juni 2023

ISBN

9789045049533

Taal

Nederlands

Speelduur

17 uur 19 min

Bestandsgrootte

1423 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Michael Cox geldt als een van de slimste voetbaljournalisten van Engeland. Hij werd bekend door zijn eigen tactiekblog 'Zonal Marking' en schrijft regelmatig voor The Guardian en ESPN. Zijn boek 'The Mixer' over de tactische geschiedenis van de Premier League werd een bestseller.

Meer spreker Mark Omvlee Bekijk alles

In onze tijd

In onze tijd

Tim Fransen

€ 16,99
Fatsoenlijke mensen stelen olifanten
€ 14,99
Strik erom

Strik erom

Lisanne Stam

€ 12,95
De wake-upcall

De wake-upcall

Beth O'Leary

€ 12,99