Het geheim van de Oranje Leeuwinnen
Het geheim van de Oranje Leeuwinnen

Het geheim van de Oranje Leeuwinnen

Het verhaal van de EK winst

Met de winst van het EK in 2017 zette het Nederlands vrouwenelftal in één klap het vrouwenvoetbal op de kaart. In ‘Het geheim van de Oranje Leeuwinnen’ ontrafelt Annemarie Postma het geheim van deze unieke prestatie.

Auteur

Annemarie Postma

Spreker

Liselot Thomassen

Speelduur

5 uur 28 min

€ 9,99

Beschrijving

Het verhaal van een kampioenschap dat niemand zag aankomen. Voorafgaand aan het EK voetbal van 2017 liepen maar weinig mensen warm voor het toernooi in eigen land. Vrouwenvoetbal was niet populair, de speelsters onbekend. Hoe anders was dat drie weken later? Nederland won de finale die door 4 miljoen mensen werd bekeken, en na de winst werd profvoetballer worden definitief ook een meisjesdroom. Speelsters als Lieke Martens, Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema waren in een klap beroemd. Hoewel het succes dus voor velen als een verrassing kwam, waren speelsters en coach Sarina Wiegman al een jaar lang bezig met een minutieuze voorbereiding. Journaliste Annemarie Postma had een unieke toegang tot het elftal, zag menige training, was bij alle wedstrijden in het stadion en hing na afloop rond in de mixed zone, en sprak vele malen met speelsters. Dit boek is een verslag van een unieke sportprestatie.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juni 2023

ISBN

9789045049564

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 28 min

Bestandsgrootte

301 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Annemarie Postma (Amsterdam, 1985) volgde het EK van 2017 voor Voetbal International en publiceerde over vrouwenvoetbal in NRC Handelsblad, Het Parool, de Volkskrant en Hard gras. Ze is een spijkerharde verdediger bij DVVA.

Meer spreker Liselot Thomassen Bekijk alles

Portret van prinses Beatrix

Portret van prinses Beatrix

Hella S. Haasse

€ 7,99
Emma

Emma

Jane Austen

€ 16,99
Poolcirkel

Poolcirkel

Liza Marklund

€ 14,99
De onbevreesde organisatie

De onbevreesde organisatie

Amy C. Edmondson

€ 14,99