De rode stukken
De rode stukken

De rode stukken

Autobiografie van een rechtszaak

De rode stukken’ is de autobiografie van een rechtszaak. Het is een diepzinnige literaire pageturner over een onopgeloste moord, door een van de boeiendste schrijvers van deze tijd: Maggie Nelson.

Auteur

Maggie Nelson

Spreker

Lot van Lunteren

Speelduur

6 uur 10 min

€ 14,99

Beschrijving

Op een novembermiddag wordt Maggie Nelson gebeld door haar moeder: de zaak rondom de onopgeloste moord op Maggies tante Jane wordt heropend. Aangenomen werd dat Jane in 1969 het slachtoffer was geworden van een beruchte seriemoordenaar, maar de zaak werd nooit opgelost. Nu is er met behulp van DNA-onderzoek nieuw bewijs gevonden en lijkt een arrestatie aanstaande. Nelson volgt het onderzoek en de rechtszaak samen met haar moeder. Het zet haar aan het denken over geweld tegen vrouwen, over de deken van angst die haar jeugd en familie overschaduwde – en over haar eigen complexe verhouding tot haar moeder en de rest van haar familie. Het maakt De rode stukken tot een diepzinnige en uiterst relevante pageturner.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

8 maart 2024

ISBN

9789045050256

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 10 min

Bestandsgrootte

339 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Maggie Nelson (1973) is een genre-overstijgend schrijver, essayist, dichter en criticus. Ze schreef negen boeken, waaronder de veelgeprezen memoires 'De Argonauten'. Met dat boek won ze in 2016 ook de National Book Critics Circle Award in Criticism. Nelson woont in Los Angeles en geeft er les aan de School of Critical Studies. Ze schreef negen boeken, waaronder, naast De Argonauten, Bluets en Over vrijheid. Net als Bluets kan De rode stukken worden gezien als een moderne klassieker.

Meer spreker Lot van Lunteren Bekijk alles

De buurtwinkel van tweede kansen
€ 14,99
Laat me nooit alleen

Laat me nooit alleen

Kazuo Ishiguro

€ 9,99
Trots en vooroordeel

Trots en vooroordeel

Jane Austen

€ 9,99
Alles wordt lichter

Alles wordt lichter

Janke Reitsma

€ 14,99