De man die weg moest
De man die weg moest

De man die weg moest

Hoe het leven van mijn grootvader in 1943 eindigde onder de guillotine

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de grootvader van de auteur onthoofd. De even onvoorstelbare als bloedstollende geschiedenis van een man die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is.

Auteur

Frances Sanders

Spreker

Frances Sanders

Speelduur

8 uur 48 min

€ 14,99

Beschrijving

Jacob Dirkmaat, een eenvoudige koopman uit Noord-Holland, had het geluk niet aan zijn zijde. Na de zware crisisjaren drijven handel en liefde hem naar Wenen. Eindelijk breken gouden tijden aan. Maar het opkomend nazisme verandert de stad in een grimmige arena. Pas als het te laat is, ontdekt Jacob dat hij de speelbal is van de nieuwe autoriteiten. In 1943 wordt hij, na een vonnis van een nazi-rechtbank, onthoofd – een duistere geschiedenis waarover in de familie wordt gezwegen. Als in 2018 brieven opduiken van Jacobs mysterieuze geliefde, gaat zijn kleindochter Frances Sanders op onderzoek uit. Op zinderende wijze ontrafelt ze hoe het net van kwade opzet en verraad zich om haar grootvader sluit. De man die weg moest is de persoonlijke tragedie van een man die groot droomde en diep viel: het verhaal van een man die werd verzwolgen door de maalstroom van zijn tijd.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

19 april 2024

ISBN

9789045050775

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 48 min

Bestandsgrootte

483 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Frances Sanders (1955) is theaterregisseur en vertaalt, bewerkt en schrijft toneelstukken. Ze studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool, waar ze later zelf les ging geven. Ze was dertig jaar lang artistiek leider en huisregisseur van het Amsterdamse Bostheater, waar ze nog altijd theatermakers begeleidt. In 2024 verscheen 'De man die weg moest'.