Luistervoorbeeld

Misschien wisten zij alles

Een selectie van 21 verhalen
Auteur Toon Tellegen
Spreker Toon Tellegen
Speelduur 1u 11m 14s
€ 9,49

Beschrijving

Een klassieke en poëtische bundel voor jong en oud, met een selectie van 21 fantasie- en dierenverhalen. Verhalen die je steeds opnieuw wil luisteren omdat je de dieren niet kunt vergeten.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 31 augustus 2018
ISBN 9789045122694
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 11m 14s
Bestandsgrootte 98 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Monumentaal [...] een instant klassieker' - NRC Handelsblad

'Een boek dat tientallen boeken bevat […]. Je bent er maanden, nee jaren zoet mee.' - De Morgen

'De korte verhalen van Toon Tellegen zorgen voor eindeloos plezier, omdat je ze steeds weer opnieuw kunt lezen, en ze dan nog eens en nog weer eens voorlezen moet.' - Die Zeit

'Meer dan tweehonderd onvergetelijke en onvergelijkbare dierenverhalen voor jong en oud, waar je nooit genoeg van krijgt.' - Gazet Van Antwerpen

'In de vriendelijke, filosofische wereld van Tellegen krijgt de lezer een weldadig gevoel van gewichtloosheid.' - De Standaard


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Toon Tellegen

Toon Tellegen (1941) is dichter, kinderboekenschrijver en schrijver van proza en toneel voor volwassenen. In 1980 verscheen zijn eerste boek, De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel dierenverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Er volgden nog vele bundels allegorische dierenverhalen; in 1995 verscheen voor het eerst een omvangrijke verzameling daarvan in Misschien wisten zij alles. Onlangs werd die verzameling opgevolgd door een nieuw deel: Iedereen was er.

Voor volwassenen schrijft Tellegen niet alleen poëzie (inmiddels zijn meer dan twintig bundels verschenen), maar ook proza, zoals Twee oude vrouwtjes, Dora, Brieven aan Doornroosje en het voor de Libris Literatuur Prijs genomineerde De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde).

Hij won talloze prijzen met zijn boeken voor kinderen en voor volwassenen. De roman De genezing van de krekel werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Voor zijn gehele oeuvre ontving Tellegen de Hendrik de Vriesprijs 2006 en de Constantijn Huygensprijs 2007.

In de afgelopen jaren verschenen respectievelijk de dierenromans De genezing van de krekel, Het vertrek van de mier, Het wezen van de olifant, Het geluk van de sprinkhaan en Het verlangen van de egel.

De dierenverhalen van Tellegen worden onder andere vertaald in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zweden, Tsjechië, China, Japan, Rusland, Polen en Finland.

Toon aanbod