Luistervoorbeeld

Dissus

Auteur Simon van der Geest
Spreker Simon van der Geest
Speelduur 1u 27m 1s
€ 9,49

Beschrijving

Na een gevecht in het zwembad raken Dissus en zijn vrienden onderweg naar huis hopeloos verdwaald. Ze beginnen aan een barre tocht langs een eenogige boer, grijpgrage kraanmachines en bloeddorstige hengelaars. Maar eenmaal thuis komt Dissus oog in oog te staan met zijn allergrootste nachtmerrie. Hij zint op wraak!

Wacht maar
In mijn kop
groeit een plan
broeit een plan
mijn wraak is zoet
en zwart als drop

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 8 januari 2019
ISBN 9789045122755
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 27m 1s
Bestandsgrootte 80 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

' Een geestig verhaal in vlotte rapstijl.' - NRC Handelsblad

'Het prettigst aan de versie van Van der Geest is dat hij Homeros niet met literair respect behandelt maar met jongensachtige bravoure. Laten we wel wezen: 'Zwaar verdwaald' en 'Opgestaan plaats vergaan', de titels van de twee delen, hebben de 24.548 verzen van Homeros' Odyssee beter samengevat dan ooit eerder is gebeurd. Van der Geest schrijft swingende, zeer citeerbare poëzie voor kerels. [...] En daarmee zou Homeros dan eindelijk terug zijn waar hij thuishoort: niet in traag vertalersproza maar in springlevende spreektaal.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Simon van der Geest

Simon van der Geest (1978) werd geboren in Gouda. Hij groeide op in een piepklein dorpje tussen eindeloze weilanden. Na de middelbare school en een jaar Folkehøgskole in Noorwegen volgde Simon een opleiding tot theaterdocent aan de toneelschool in Arnhem. Hij speelde en regisseerde stukken, en ontdekte hoe leuk het is om toneelstukken te schrijven. Daarna volgde hij de toneelschrijfopleiding in Utrecht en begon daar zijn eerste verhalen en poëzie.

Nu schrijft Simon van der Geest boeken, gedichten en toneelstukken, het liefst voor kinderen. Hij debuteerde in 2009 als schrijver met Geel gras. Voor zijn Odyssee-bewerking Dissus en voor zijn jeugdroman Spinder kreeg hij in respectievelijk 2011 en 2013 een Gouden Griffel. In het voorjaar van 2015 verscheen zijn nieuwste boek, Spijkerzwijgen.

Daarnaast geeft hij toneel(schrijf)les aan jongeren en kinderen, en werkt hij als acteur, onder andere voor de politie.

Toon aanbod