Luistervoorbeeld

Een-nul voor de autisten

Auteur Karlijn Stoffels
Spreker Eva Damen
Speelduur 3u 17m 35s
€ 11,99

Beschrijving

Op de dag dat ze vijftien wordt zit Loes in een psychiatrisch centrum. Veel te vieren is er niet, want je zit in de psychiatrie `omdat er iets in je kop scheef zit en niet omdat je een slechte adem hebt.

In de inrichting voelt Loes zich niet erg thuis. Ze heeft geen zin in allerlei gesprekken en therapeuten. En dan de andere jongeren die er opgenomen zijn! Bartje kent het spoorboekje uit zijn hoofd, Rayela blijft dagenlang als een standbeeld stilstaan en Carmen heeft altijd handschoenen aan omdat ze bang is vies te worden. Loes houdt iedereen op afstand.

In het jaar dat volgt raakt ze toch gewend aan al die rare types en aan de therapieën. Maar elke keer als het beter met Loes lijkt te gaan gebeurt er iets waardoor ze in paniek raakt. Ze wordt er gek van. Zal ze ooit op eigen benen kunnen staan?

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 12 augustus 2019
ISBN 9789045124261
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 17m 35s
Bestandsgrootte 271 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Karlijn Stoffels

Karlijn Stoffels (Amsterdam, 24 juni 1947) studeerde Frans en Nederlands in Leiden en werd daarna lerares Frans voor havo en vwo. Sinds 1983 is ze fulltime schrijfster en vertaalster. Haar eerste schrijfwerk bestond uit het vertalen van een boek van Ismail Kadare uit het Frans. Nog een vertaling volgde en ook schreef ze hoorspelen en toneelstukken voor volwassenen. In 1996 maakte ze met Mosje en Reizele haar debuut als jeugdboekenschrijfster. Het boek was direct een succes: het werd bekroond met de Gouden Zoen en vertaald in het Deens, Frans, Duits, Spaans en Japans. Er kwam zelfs een toneelopvoering.

Haar tweede jeugdboek, Stiefland (1997), werd bekroond met de E. du Perronprijs, een prijs voor een persoon of instelling die zich inzet voor de bevordering van wederzijds begrip tussen in Nederland wonende bevolkingsgroepen. Voor Rattenvanger ontving ze in 2001 een Zilveren Zoen. Koningsdochter, zeemanslief werd genomineerd voor de Gouden Uil, en aan Foead en de vliegende badmat werd in 2006 de Jenny Smelik – IBBY Prijs toegekend.

In 2011 verscheen haar eerste volwassen roman Zuiderzeeballade.

Toon aanbod