Een-nul voor de autisten
Een-nul voor de autisten

Een-nul voor de autisten

Na een zelfmoordpoging belandt de 15-jarige Loes in een jeugdpsychiatrische inrichting. Leeftijd: 12+

Auteur

Karlijn Stoffels

Spreker

Eva Damen

Speelduur

3 uur 17 min

€ 7,99

Beschrijving

Op de dag dat ze vijftien wordt zit Loes in een psychiatrisch centrum. Veel te vieren is er niet, want je zit in de psychiatrie `omdat er iets in je kop scheef zit en niet omdat je een slechte adem hebt.

In de inrichting voelt Loes zich niet erg thuis. Ze heeft geen zin in allerlei gesprekken en therapeuten. En dan de andere jongeren die er opgenomen zijn! Bartje kent het spoorboekje uit zijn hoofd, Rayela blijft dagenlang als een standbeeld stilstaan en Carmen heeft altijd handschoenen aan omdat ze bang is vies te worden. Loes houdt iedereen op afstand.

In het jaar dat volgt raakt ze toch gewend aan al die rare types en aan de therapieën. Maar elke keer als het beter met Loes lijkt te gaan gebeurt er iets waardoor ze in paniek raakt. Ze wordt er gek van. Zal ze ooit op eigen benen kunnen staan?

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

12 augustus 2019

ISBN

9789045124261

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 17 min

Bestandsgrootte

271 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Karlijn Stoffels (Amsterdam, 24 juni 1947) studeerde Frans en Nederlands in Leiden en werd daarna lerares Frans voor havo en vwo. Sinds 1983 is ze fulltime schrijfster en vertaalster. Haar eerste schrijfwerk bestond uit het vertalen van een boek van Ismail Kadare uit het Frans. Nog een vertaling volgde en ook schreef ze hoorspelen en toneelstukken voor volwassenen. In 1996 maakte ze met Mosje en Reizele haar debuut als jeugdboekenschrijfster. Het boek was direct een succes: het werd bekroond met de Gouden Zoen en vertaald in het Deens, Frans, Duits, Spaans en Japans. Er kwam zelfs een toneelopvoering.

Haar tweede jeugdboek, Stiefland (1997), werd bekroond met de E. du Perronprijs, een prijs voor een persoon of instelling die zich inzet voor de bevordering van wederzijds begrip tussen in Nederland wonende bevolkingsgroepen. Voor Rattenvanger ontving ze in 2001 een Zilveren Zoen. Koningsdochter, zeemanslief werd genomineerd voor de Gouden Uil, en aan Foead en de vliegende badmat werd in 2006 de Jenny Smelik – IBBY Prijs toegekend.

In 2011 verscheen haar eerste volwassen roman Zuiderzeeballade.

Meer auteur Karlijn Stoffels Bekijk alles

Eigen vuur

Eigen vuur

Karlijn Stoffels

€ 12,99

Meer spreker Eva Damen Bekijk alles

Het Franse geheim

Karen Swan

€ 12,99
De gevallen engel

De gevallen engel

Virginia Andrews

€ 12,99
De duistere engel

De duistere engel

Virginia Andrews

€ 12,99
Rome

Rome

Kiki van Dijk

€ 12,99