Virginia
Virginia

Virginia

Een Afefe verhaal

Het eerste deel in de nieuwe serie Afefe Verhalen, kinderboeken geïnspireerd door de levens van tot slaafgemaakte vrouwen die in verzet kwamen tegen hun onderdrukkers.

Auteur

Ida Does

Spreker

Danie Duzant

Speelduur

1 uur 53 min

€ 9,99

Beschrijving

De jonge Virginia leeft in slavernij op Aruba. Op de aloë plantage Barbolia zwoegt zij lange dagen in de felle zon en loopt zij rond in oude versleten kleding. Virginia weigert zich neer te leggen bij haar onvrijheid. Op een dag gaat ze er met een mooie jurk van de plantage eigenares vandoor. Dwangarbeid, opsluiting en zelfs een afranseling met de zweep kunnen haar geest niet breken. De magische wind Afefe schiet haar te hulp en troost haar wanneer ze harteloos wordt gescheiden van haar familie. Op de boot, onderweg naar een nieuwe slaveneigenaar hoort ze Afefe: 'Je bent een held Virginia. De mensen zullen jou nooit vergeten en altijd aan jouw moed denken.'

Dit is het inspirerende verhaal over de jonge vrouw Virginia, die op Aruba is uitgegroeid tot het symbool van verzet tegen slavernij. Het is het eerste deel in de serie Afefe Stories, kinderboeken geïnspireerd door de levens van tot slaafgemaakte vrouwen die in verzet kwamen tegen hun onderdrukkers. Afefe is de magische wind uit Afrika die voor de vrouwen in deze reeks een band vormt met het land van hun voorouders.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

19 september 2023

ISBN

9789045129716

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 53 min

Bestandsgrootte

104 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags