Luistervoorbeeld

Gezonder en gelukkiger door ontspanning en zelfhypnose

Auteur René Diekstra
Spreker René Diekstra
Speelduur 2u 35m 57s
€ 4,99

Beschrijving

Gezond en gelukkig leven is in belangrijke mate een kwestie van evenwicht. Evenwicht tussen activiteit en passiviteit, tussen inspannen en ontspannen. Bij veel mensen is dit evenwicht verstoord. Ze kunnen zich niet goed ontspannen. René Diekstra reikt met deze audio een aantal manieren aan om lichaam en geest te leren ontspannen en te leren pauzeren. Van heel eenvoudige spierontspanningsoefeningen tot diepwerkende meditatie- en zelfhypnosemethoden. Niet elke methode is voor iedereen even geschikt of aantrekkelijk, maar daarvoor biedt René Diekstra met deze audio de keuze uit verschillende methodes. Zo kan iedereen zijn eigen meest ontspannen combinatie maken. Veel mensen kunnen zich alleen maar actief ontspannen, bijvoorbeeld door te 'Netflixen', te appen met vrienden, te sporten. Daar is op zich niets mis mee, als ze zich ook passief zouden kunnen ontspannen. Want ons lichaam en onze geest hebben het nodig dat er op bepaalde momenten niets van hen gevraagd wordt, ze hebben pauzes, 'time-outs'nodig. Krijgen ze die niet of niet regelmatig, dan gaan ze op den duur haperen. Daarom deze praktische oefeningen van psycholoog René Diekstra om lichaam en geest te ontspannen. Met onder andere: ademhalingstechnieken * ontspanningsoefeningen * geleide meditatie * zelfhypnose-instructie.

Details

ImprintKarakter Uitgevers B.V.
UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 15 juli 2021
ISBN 9789045222813
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 35m 57s
Bestandsgrootte 143 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo René Diekstra

René Diekstra (1946) is psycholoog en auteur van tal van wetenschappelijke artikelen, veelgelezen boeken en ontwikkelaar van een aantal psychologische programma's voor beleid en welzijn.

Hij heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van met name de klinische psychologie in Nederland en op de verbreiding van psychologische kennis en methoden onder het grote publiek. Zo introduceerde hij de Rationeel-Emotieve Therapie en de cognitive gedragstherapie in Nederland.

Toon aanbod