Luistervoorbeeld

Belgravia

Een grandioze roman van de man achter Downton Abbey
Auteur Julian Fellowes
Voorlezer Sander de Heer
Speelduur 15u 47m 7s
€ 10,99

Beschrijving

Op een steenworp afstand van Buckingham Palace, achter de deuren van Londens meest imposante huizen, hebben schandalen en intriges vrij spel.

Op 15 juni 1815 organiseerde de hertogin van Richmond in Brussel een groots bal ter ere van de hertog van Wellington. Vlak na middernacht kwam onverwacht het bericht dat Napoleon de grens was overgestoken, waardoor Wellington zijn mannen op stel en sprong de oorlog in moest leiden. Veel officieren die op het slagveld omkwamen, droegen hun avondkleding nog.

Belgravia begint op deze vooravond van de slag bij Waterloo. Genodigden op het legendarische bal zijn James en Anne Trenchard, die in de handel een fortuin hebben verdiend. Hun dochter Sophia maakt een onuitwisbare indruk op Edmund Bellasis, de zoon en erfgenaam van een prominente Britse familie. Maar tijdens het bal gebeurt er iets wat in ieders leven zijn sporen zal nalaten. En vijfentwintig jaar later, als de twee families neerstrijken in de nieuwe wijk Belgravia, heeft dit geheim nog steeds gevolgen. Achter de deuren van de imponerende huizen vormt zich een web van leugens en intriges…

Inhoud
Episode 1: Dansend de strijd tegemoet
Episode 2: Een toevallige ontmoeting
Episode 3: Familiebanden
Episode 4: Receptie aan Belgrave Square
Episode 5: Het rendez-vous
Episode 6: Een spion in ons midden
Episode 7: Een handelsman
Episode 8: Een inkomen voor het leven
Episode 9: Een verleden is een ver en vreemd land
Episode 10: Het verleden keert terug
Episode 11: De erfenis

Details

ImprintAW Bruna
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 30 juni 2016
ISBN 9789046170281
Taal Nederlands
Speelduur 15u 47m 7s
Bestandsgrootte 867 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een historische roman van de hand van Mister Downton Abbey. Zoiets kan bijna niet tegenvallen.' - VPRO Gids

Over de auteur
Photo Julian Fellowes
Julian Fellowes

Julian Fellowes (1949) is als acteur, schrijver, regisseur en producent veelvuldig onderscheiden. Met de ongekend populaire televisieserie Downton Abbey heeft Fellowes als bedenker en schrijver drie Emmy’s in de wacht gesleept. In 2002 ontving hij een Oscar voor het script van Gosford Park.

Naast film- en televisiescripts schreef Fellowes ook de boeken bij de musicals Mary Poppins en School of Rock – en schreef hij twee romans: Snobs (2005) en Past Imperfect (2008). In 2010 werd Julian Fellowes geëerd met een plaats in The House of Lords. Hij woont in Dorset met zijn vrouw, Emma.

Toon aanbod