Luistervoorbeeld

De schaduw van de wind

Het Kerkhof der Vergeten Boeken 1
SerieHet Kerkhof der Vergeten Boeken deel 1
Auteur Carlos Ruiz Zafón
Spreker Sander de Heer
Speelduur 18u 37m 44s
€ 9,49

Beschrijving

In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meergenomen naar de geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen.

Vanaf dat moment neem Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven voor een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

Details

ImprintSignatuur
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 16 mei 2017
ISBN 9789046171226
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 18u 37m 44s
Bestandsgrootte 1023 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'In het oproepen van intrigerende decors betoont Zafón zich in dit boek nog altijd meester.' - NRC Handelsblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón (1964-2020) is geboren in Barcelona en is een van de meest gelezen en geliefde auteurs ter wereld. Hij begon zijn carrière met vier YA-romans: De Nevelprins, Het Middernachtspaleis, Septemberlichten en Marina. Met zijn roman De schaduw van de wind, het eerste deel in het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, brak hij internationaal door. Het werd gevolgd door Het spel van de engel en De gevangene van de hemel. De Nederlandse vertaling van het langverwachte vierde deel verscheen in het najaar van 2017. De boeken spelen zich telkens af in het mysterieuze Barcelona en zitten vol onvergetelijke terugkerende personages. Vele miljoenen exemplaren gingen wereldwijd over de toonbank, het werk is in meer dan 50 talen verschenen en werd bekroond met talrijke literaire prijzen.

Toon aanbod