Luistervoorbeeld

Leven als een beest

Auteur Charles Foster
Voorlezer Kees Hulst
Speelduur 8u 17m 17s
€ 13,99

Beschrijving

Charles Foster wilde weten hoe het is om een dier te zijn. Dus probeerde hij het uit.

Als das leefde hij wekenlang in een hol terwijl hij regenwormen leerde eten. Als otter zwom hij ’s nachts in de rivieren van Devon. Als (stadse) vos wroette hij in Londense vuilnisbakken. Als edelhert struinde hij Exmoor en de Schotse hooglanden af. En als een gierzwaluw volgde hij obsessief de trektocht tussen Oxford en West-Afrika.

Met dit wervelende en prikkelende verslag van zijn ervaringen en gedachten houdt Charles Foster een warm pleidooi voor empathie en moedigt hij ons aan om al onze zintuigen weer te gaan gebruiken.

Details

ImprintUitgeverij Signatuur
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 14 februari 2018
ISBN 9789046171660
Taal Nederlands
Speelduur 8u 17m 17s
Bestandsgrootte 455 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Een bijzonder verhaal, knap en met humor opgetekend." (The Optimist)

"Een vermakelijk en leerzaam boek, mooi geschreven bovendien." (NRC)

"Met Leven als een beest schreef Foster een uiterst geestige literaire tour de force." (De Tijd)

"Foster weet zijn idiote experiment zo overtuigend te brengen dat je bereid bent een heel eind met hem mee te gaan." (VPRO gids)

"Met dit wervelende en prikkelende verslag houdt Foster een warm pleidooi voor empathie en moedigt hij ons aan om al onze zintuigen weer te gaan gebruiken." (360 Magazine)

"Een man betert zijn leven door een wild dier te willen zijn. Dit boek is een intens wetenschappelijk én poëtisch verslag van biologische bruidsmystiek." (De Standaard)

Over de auteur
Photo Charles Foster
Charles Foster

Charles Foster (1962) is een Fellow van Green Templeton College, Universiteit van Oxford. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Cambridge in medische rechten en ethiek, en hij is dierenchirurg. Vorige publicaties van hem zijn onder meer boeken over reizen, filosofie, de biologie van spirituele ervaringen en de ontwikkeling van altruïsme en gemeenschap. Met zijn gezin (zes kinderen) woont hij in Oxford en Exmoor.

Toon aanbod