Oorlogskind
Oorlogskind

Oorlogskind

De jonge Hanno Dietz probeert vlak na de Tweede Wereldoorlog samen met zijn moeder en zusje te overleven in het platgebombardeerde Hamburg. Op een dag vindt hij tussen het puin een dode vrouw en een klein jongetje...

Auteur

Mechtild Borrmann

Spreker

Bart Oomen

Speelduur

7 uur 53 min

€ 9,99

Beschrijving

De jonge Hanno Dietz probeert vlak na de Tweede Wereldoorlog samen met zijn moeder en zusje te overleven in het platgebombardeerde Hamburg. Stenen houwen, brandhout en oud ijzer verzamelen tussen het puin, gevonden spullen verhandelen op de zwarte markt – het is zijn dagelijks bestaan.

Maar op een dag vindt hij tussen het puin een dode vrouw. En vlak bij haar een jongetje van een jaar of drie, in opvallend nette kleding. Het kind praat niet, en er is niemand die bij hem hoort. Hanno neemt hem mee en de jongen zal uiteindelijk opgroeien in het gezin Dietz.

Jaren later bevindt deze wees uit de puinhopen zich op het spoor van een misdaad met banden naar zijn werkelijke familie…

Details

Imprint

AW Bruna

Uitgever

Bruna Uitgevers B.V., A.W.

Publicatiedatum

17 april 2018

ISBN

9789046171714

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 53 min

Bestandsgrootte

433 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mechtild Borrmann (1960) is geboren in Keulen. Ze begon pas na een carrière als dans- en theaterpedagoog, gestalttherapeut en personeelsmanager met het schrijven van romans. Ze ontving voor haar eerdere werk in Duitsland al de gerenommeerde Friedrich-Glauser-Preis en de Deutscher Krimi Preis. In Frankrijk ontving ze de Grand prix des lectrices van ELLE Magazine. Oorlogskind is gebaseerd op de waargebeurde – en nooit opgeloste – ‘puinmoorden’ (Trümmermörder) in Hamburg.

Meer auteur Mechtild Borrmann Bekijk alles

Over de grens

Over de grens

Mechtild Borrmann

€ 11,99

Meer spreker Bart Oomen Bekijk alles

Olli begint een orkest
€ 3,99
Frankie

Frankie

Jochen Gutsch, Maxim Leo

€ 13,99
Nachttrein naar Berlijn

Nachttrein naar Berlijn

H.M. van den Brink

€ 6,99
Bennie de baksteen

Bennie de baksteen

Harm Ede Rieske

€ 3,99