Luistervoorbeeld

Oorlogskind

Auteur Mechtild Borrmann
Voorlezer Bart Oomen
Speelduur 7u 53m 4s
€ 9,49

Beschrijving

De jonge Hanno Dietz probeert vlak na de Tweede Wereldoorlog samen met zijn moeder en zusje te overleven in het platgebombardeerde Hamburg. Stenen houwen, brandhout en oud ijzer verzamelen tussen het puin, gevonden spullen verhandelen op de zwarte markt – het is zijn dagelijks bestaan.

Maar op een dag vindt hij tussen het puin een dode vrouw. En vlak bij haar een jongetje van een jaar of drie, in opvallend nette kleding. Het kind praat niet, en er is niemand die bij hem hoort. Hanno neemt hem mee en de jongen zal uiteindelijk opgroeien in het gezin Dietz.

Jaren later bevindt deze wees uit de puinhopen zich op het spoor van een misdaad met banden naar zijn werkelijke familie…

Details

ImprintAW Bruna
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 17 april 2018
ISBN 9789046171714
Taal Nederlands
Speelduur 7u 53m 4s
Bestandsgrootte 433 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Mechtild Borrmann
Mechtild Borrmann

Mechtild Borrmann (1960) is geboren in Keulen. Ze begon pas na een carrière als dans- en theaterpedagoog, gestalttherapeut en personeelsmanager met het schrijven van romans. Ze ontving voor haar eerdere werk in Duitsland al de gerenommeerde Friedrich-Glauser-Preis en de Deutscher Krimi Preis. In Frankrijk ontving ze de Grand prix des lectrices van ELLE Magazine. Oorlogskind is gebaseerd op de waargebeurde – en nooit opgeloste – ‘puinmoorden’ (Trümmermörder) in Hamburg.

Toon aanbod