Nacht in Parijs
Nacht in Parijs

Nacht in Parijs

Een intrigerend mysterie over geheugen, motieven en hoe weinig we eigenlijk over onszelf weten.

Auteur

E.O. Chirovici

Spreker

Rik van de Westelaken

Speelduur

9 uur 11 min

€ 9,99

Beschrijving

Op een regenachtige avond in New York geeft psycholoog James Cobb een lezing over het terughalen van verborgen herinneringen. Na afloop vraagt een oude man hem om hulp.

Deze terminaal zieke man, Joshua Fleischer, werd veertig jaar geleden wakker in een Parijse hotelkamer. In de kamer bevond zich het lichaam van een dode vrouw. De man heeft geen idee wat er die nacht gebeurd is. Was hij een onschuldige aanwezige? Of is hij een moordenaar?

Een intrigerend mysterie over geheugen, motieven en hoe weinig we eigenlijk over onszelf weten.

Details

Imprint

AW Bruna

Uitgever

Bruna Uitgevers B.V., A.W.

Publicatiedatum

13 augustus 2018

ISBN

9789046171844

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 11 min

Bestandsgrootte

505 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Eugen O. Chirovici (1964) (spreek uit: Kirovietsj) werd geboren in Transsylvanië in een Roemeens-Hongaars-Duits gezin. Van zijn eerste roman werden in Roemenië meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Zijn eerste Engelstalige boek, Boek der spiegels, werd een internationale uitgeefsensatie. In enkele uren ging het manuscript de hele wereld over en ontstond er een verhitte strijd om de vertaalrechten, die uiteindelijk verkocht werden aan maar liefst 38 landen. Nederland heeft de wereldpremière: het boek verschijnt vóór de oorspronkelijke Britse editie en alle andere uitgaven.

Nadat hij een studie Economie voltooide, werkte Chirovici onder meer als manager van een nationaal dagblad en een tv-kanaal. Hij publiceerde meer dan 1000 artikelen en is de auteur van verschillende non-fictieboeken. Hij is drager van drie eredoctoraten in economie, communicatie en geschiedenis en is lid van de Roemeense Academie van de Wetenschappen.

Voor zijn journalistieke werk ontving hij verschillende prijzen. In 2009 werd hem de prestigieuze Kent Medallion toegekend door Prins Edward, de Graaf van Kent. Chirovici schreef bovendien maar liefst tien romans en diverse korte verhalen, voor zowel volwassenen als young adults.

Sinds 2013 wijdt Chirovici zich volledig aan het schrijven. Hij woont momenteel in Brussel, maar brengt ook veel tijd door in Reading en New York.

Meer auteur E.O. Chirovici Bekijk alles

Boek der spiegels

Boek der spiegels

E.O. Chirovici

€ 9,99

Meer spreker Rik van de Westelaken Bekijk alles

De prijs

Marcel van de Ven, Willem Asman

€ 15,99
Zeven dieren bijten terug

Zeven dieren bijten terug

Frank Westerman

€ 12,99
Aan de rand van een groot bos
€ 15,99
Reykjavík

Reykjavík

Katrín Jakobsdóttir, Ragnar Jónasson

€ 15,99