Stella
Stella

Stella

De joodse Stella komt voor een allesbepalende keuze te staan: samenwerken met de nazi's, of haar familie verliezen?

De joodse Stella komt voor een allesbepalende keuze te staan: samenwerken met de nazi's, of haar familie verliezen? Indrukwekkend liefdesverhaal over trouw en verraad in de Tweede Wereldoorlog.

Auteur

Takis Würger

Spreker

Jelle Amersfoort

Speelduur

5 uur 5 min

€ 9,99

Beschrijving

Hoe schuldig ben je als je er alles aan doet om het leven van je naasten te beschermen, zelfs als dat de dood van vele anderen betekent?

De jonge Zwitser Friedrich vertrekt in 1942 naar Berlijn. Daar, op de kunstacademie, wordt hij verliefd op de mooie, mysterieuze Kristin. Maar al gauw blijkt dat ze niet is wie ze zegt dat ze is… Haar echte naam is Stella Goldschlag. Als haar Joodse identiteit ontdekt wordt, stellen de nazi’s haar voor de keuze: of ze verraadt andere Joden, of ze verliest haar familie. Hoe ver gaat Stella om haar dierbare leven in stand te houden? En kiest Friedrich voor zijn geliefde of zijn geweten?

Stella is een indrukwekkend liefdesverhaal over trouw en verraad in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het leven de echte Stella Goldschlag die ook wel 'Het blonde gif' werd genoemd.

Details

Imprint

Signatuur

Uitgever

Bruna Uitgevers B.V., A.W.

Publicatiedatum

16 mei 2019

ISBN

9789046172575

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 5 min

Bestandsgrootte

280 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Takis Würger (1985) is redacteur bij het nieuwstijdschrift Der Spiegel. Hij behaalde zijn master in Geschiedenis, Sociale en Politieke Wetenschap aan St. John’s College Cambridge in Engeland, waar hij ook boxte voor de amateur box club van de universiteit en lid werd van veel studentenverenigingen. Hij wordt gezien als een van de jonge topjournalisten in Duitsland en zijn werk heeft hem op vele plekken op de wereld gebracht.

Meer spreker Jelle Amersfoort Bekijk alles

Dodenwake (Pet Sematary)
€ 12,99
Politieke moord - Taskforce Zuid
€ 9,99
Cybercrime - Taskforce Zuid
€ 9,99
Familiedrama - Taskforce Zuid
€ 9,99