Luistervoorbeeld

Stella

De joodse Stella komt voor een allesbepalende keuze te staan: samenwerken met de nazi's, of haar familie verliezen?
Auteur Takis Würger
Spreker Jelle Amersfoort
Speelduur 5u 5m 56s
€ 11,99

Beschrijving

Hoe schuldig ben je als je er alles aan doet om het leven van je naasten te beschermen, zelfs als dat de dood van vele anderen betekent?

De jonge Zwitser Friedrich vertrekt in 1942 naar Berlijn. Daar, op de kunstacademie, wordt hij verliefd op de mooie, mysterieuze Kristin. Maar al gauw blijkt dat ze niet is wie ze zegt dat ze is… Haar echte naam is Stella Goldschlag. Als haar Joodse identiteit ontdekt wordt, stellen de nazi’s haar voor de keuze: of ze verraadt andere Joden, of ze verliest haar familie. Hoe ver gaat Stella om haar dierbare leven in stand te houden? En kiest Friedrich voor zijn geliefde of zijn geweten?

Stella is een indrukwekkend liefdesverhaal over trouw en verraad in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het leven de echte Stella Goldschlag die ook wel 'Het blonde gif' werd genoemd.

Details

ImprintSignatuur
UitgeverBruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 16 mei 2019
ISBN 9789046172575
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 5m 56s
Bestandsgrootte 280 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Takis Würger

Takis Würger (1985) is redacteur bij het nieuwstijdschrift Der Spiegel. Hij behaalde zijn master in Geschiedenis, Sociale en Politieke Wetenschap aan St. John’s College Cambridge in Engeland, waar hij ook boxte voor de amateur box club van de universiteit en lid werd van veel studentenverenigingen. Hij wordt gezien als een van de jonge topjournalisten in Duitsland en zijn werk heeft hem op vele plekken op de wereld gebracht.

Toon aanbod