Luistervoorbeeld

De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld

Zij geven vorm aan de wereld waarin we leven en bepalen, als we niet oppassen, onze toekomst
Auteur Juha-Pekka Raeste, Hannu Sokala
Spreker Louis van Beek
VertalerAnnemarie Raas
Speelduur 17u 41m 23s
€ 18,99

Beschrijving

Grote multinationals beïnvloeden hoe we denken, wat we eten, wie we ontmoeten, hoe we onze tijd besteden en zelfs op wie we stemmen. Naarmate die bedrijven groeien, groeit ook hun invloed en macht over mensen en overheden. Om ervoor te zorgen dat de toekomst niet wordt gedicteerd door bedrijven, maar door mensen, moeten we weten wie ze zijn en hoe we ze kunnen controleren.

De ervaren financiële journalisten Hannu Sokala en Juha-Pekka Raeste beschrijven de vijftig bedrijven die een groot deel van de internationale marktkrachten bepalen. Sommige van die bedrijven zijn relatief onbekend (Zhongguó Yancao Zonggongsi en BlackRock), sommige voordehand liggend (Google en Amazon), sommige lijken misschien verrassend (Ikea en Disney) en sommige onvermijdelijk (Gazprom en Chevron). Sommige bedrijven profiteren van onze dagelijkse behoeften (Cargill en Coca-Cola), sommige van onze ijdelheid (ByteDance en Facebook) en sommige van onze hebzucht (Goldman Sachs en Berkshire Hathaway).

Het boek biedt een uitgebreid en vaak verrassend perspectief op de belangrijkste en gevaarlijkste bedrijven ter wereld. Zij geven vorm aan de wereld waarin we leven en bepalen, als we ze niet controleren, onze toekomst.

Details

ImprintLev.
UitgeverBruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 24 november 2022
ISBN 9789046177709
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 41m 23s
Bestandsgrootte 1457 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.