Luistervoorbeeld

Blindganger

Auteur Michael Ondaatje
Voorlezer Louis van Beek
Speelduur 8u 18m 49s
€ 12,99

Beschrijving

1946: Londen herstelt zich van de blitzkrieg. De veertienjarige Nathaniel en zijn zus Rachel zijn door hun geliefde moeder Rose achtergelaten bij een raadselachtige ‘voogd’ met de bijnaam De Mot. In eerste instantie denken ze dat hij een crimineel is maar ze groeien redelijk gelukkig op in de excentrieke wereld die hij creëert, vol kleurrijke vrienden die zich in de chaotische naoorlogse jaren op nogal ongebruikelijke wijze over hen ontfermen.

Twintig jaar later reconstrueert Nathaniel zijn bijzondere verleden, het opgroeien in de wereld van De Mot en het grote geheim van zijn moeder.

Werkelijkheid, herinnering en verbeelding komen samen in deze prachtige roman van meesterstilist Ondaatje.

Genomineerd voor de Man Booker Prize

Details

UitgeverUitgeverij Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum 10 september 2018
ISBN 9789046824719
Taal Nederlands
Speelduur 8u 18m 49s
Bestandsgrootte 457 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Michael Ondaatje
Michael Ondaatje

Michael Ondaatje (1943) is een Canadees schrijver, van Burgher-oorsprong (Tamil-Nederlands) en een van de grootste schrijvers van dit moment. Hij is geboren in Sri Lanka, verhuisde daarna naar Engeland en woont nu in Canada.

Ondaatje is het bekendst van zijn roman De Engelse patiënt (The English Patient), waarmee hij in 1992 de Booker Prize in de wacht sleepte. Zijn roman Divisadero (2007) won de Governor General’s Award voor literaire fictie. In 2011 werd De kattentafel (The Cat's Table) een nieuw hoogtepunt in zijn imposante oeuvre. In 2018 verschijnt Blindganger.

Toon aanbod