Blindganger
Blindganger

Blindganger

1946: Londen herstelt zich van de blitzkrieg. De veertienjarige Nathaniel en zijn zus Rachel zijn door hun geliefde moeder Rose achtergelaten bij een raadselachtige ‘voogd’ met de bijnaam De Mot.

Auteur

Michael Ondaatje

Spreker

Louis van Beek

Speelduur

8 uur 18 min

€ 12,99

Beschrijving

1946: Londen herstelt zich van de blitzkrieg. De veertienjarige Nathaniel en zijn zus Rachel zijn door hun geliefde moeder Rose achtergelaten bij een raadselachtige ‘voogd’ met de bijnaam De Mot. In eerste instantie denken ze dat hij een crimineel is maar ze groeien redelijk gelukkig op in de excentrieke wereld die hij creëert, vol kleurrijke vrienden die zich in de chaotische naoorlogse jaren op nogal ongebruikelijke wijze over hen ontfermen.

Twintig jaar later reconstrueert Nathaniel zijn bijzondere verleden, het opgroeien in de wereld van De Mot en het grote geheim van zijn moeder.

Werkelijkheid, herinnering en verbeelding komen samen in deze prachtige roman van meesterstilist Ondaatje.

Genomineerd voor de Man Booker Prize

Details

Imprint

Nieuw Amsterdam

Uitgever

Park Uitgevers

Publicatiedatum

10 september 2018

ISBN

9789046824719

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 18 min

Bestandsgrootte

457 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Michael Ondaatje (1943) is een Canadees schrijver, van Burgher-oorsprong (Tamil-Nederlands) en een van de grootste schrijvers van dit moment. Hij is geboren in Sri Lanka, verhuisde daarna naar Engeland en woont nu in Canada.

Ondaatje is het bekendst van zijn roman De Engelse patiënt (The English Patient), waarmee hij in 1992 de Booker Prize in de wacht sleepte. Zijn roman Divisadero (2007) won de Governor General’s Award voor literaire fictie. In 2011 werd De kattentafel (The Cat's Table) een nieuw hoogtepunt in zijn imposante oeuvre. In 2018 verschijnt Blindganger.

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

De stad en zijn onvaste muren
€ 15,99
Leven in de rouwerij

Leven in de rouwerij

Widowchicks

€ 14,99
De zoon van Sinterklaas
€ 6,99
De grote Gatsby

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

€ 9,99