De minderweter
De minderweter

De minderweter

'De minderweter' is een monter gestemde, caleidoscopische bundel, waarin Kops het grensgebied tussen ernst en luim verkent, wat tot een verkwikkende afwisseling van stijlen en gezichtspunten leidt, het logische vervolg op zijn debuutbundel 'Heerlijke galop.'

Auteur

Pieter de Bruijn Kops

Spreker

Pieter de Bruijn Kops

Speelduur

0 uur 40 min

€ 30,00

Beschrijving

De minderweter is een monter gestemde en caleidoscopische bundel, waarin De Bruijn Kops het grensgebied tussen ernst en luim verkent, wat tot een verkwikkende afwisseling van stijlen en gezichtspunten leidt, het logische vervolg op zijn debuut Heerlijke galop.

herfsthaikoe
De zomer was mooi
er steekt een fris windje op
doe maar een vest aan

Details

Imprint

Nieuw Amsterdam

Uitgever

Park Uitgevers

Publicatiedatum

22 augustus 2019

ISBN

9789046826188

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 40 min

Bestandsgrootte

37 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Pieter de Bruijn Kops is werkzaam als redacteur. Poëzie van zijn hand werd onder meer gepubliceerd in Tirade, Krakatau, Absint, En er is, Meander en de Volkskrant, in sommige gevallen onder de naam Pieter Goedschalk. De Bruijn Kops zat verscheidene malen in de jury van de Festina Lente Poëzieslag in Amsterdam en treedt zelf met enige regelmaat op, solo of in een kruisbestuiving van poëzie en muziek, dat laatste dan meestal met het Duo Laroo Byrd (Saskia Laroo op trompet, Warren Byrd op toetsen, Pieter de Bruijn Kops op gedichten). In 1999 en in 2002 maakte hij onder de naam Pieter Goedschalk samen met grafisch kunstenaar Charel Sytze Folkertsma in eigen beheer een aantal bibliofiele uitgaven. In 2014 verscheen bij Nieuw Amsterdam zijn officiële debuut Heerlijke galop, in 2019 gevolgd door De minderweter.