De bijenherder
De bijenherder

De bijenherder

Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?

Steeds meer organisaties gaan met zelfsturende teams werken. Managers moeten die transformatie vaak zelf in gang zetten en begeleiden, maar hebben geen idee wat hun rol nog is ná die overgang.

Auteur

Rini van Solingen

Spreker

Rini van Solingen

Speelduur

2 uur 41 min

€ 14,99

Beschrijving

In ‘De bijenherder’ laat Rini van Solingen zien hoe organisaties en managers effectief kunnen werken met zelfsturende teams. Managers moeten die transformatie naar zelfsturende teams vaak zelf in gang zetten en begeleiden, maar hebben geen idee wat hun rol nog is ná die overgang. En als ze zelf niet meeveranderen, vormen ze eerder een obstakel dan een motiverende factor. In een parabel vertelt van Solingen het verhaal van Mark, een leidinggevende bij een grote supermarktketen die overschakelt op zelforganisatie. Mark worstelt met de transitie, maar krijgt goede raad uit onverwachte hoek. Zijn opa vertelt over zijn eigen verandering van schaapsherder tot imker en wat hij daarvan heeft geleerd. De crux is te ‘ontmanagen’ en oude gewoontes afleren. Dit boek vertelt je hoe.

Details

Imprint

Uitgeverij BusinessContact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

3 mei 2016

ISBN

9789047009856

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 41 min

Bestandsgrootte

148 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Rini van Solingen is spreker, auteur, CTO bij Prowareness WeOn en hoogleraar aan de TU Delft. Hij schreef diverse andere boeken over snelheid en wendbaarheid, waaronder ‘Formule X’, ‘AGILE’ en ‘De kracht van Scrum’.

Meer auteur Rini van Solingen Bekijk alles

Formule X

Formule X

Jurriaan Kamer, Rini van Solingen

€ 12,99

Meer spreker Rini van Solingen Bekijk alles

Formule X

Formule X

Jurriaan Kamer, Rini van Solingen

€ 12,99