Luistervoorbeeld

De moderne schaapherder

Leiderschapslessen uit de woestijn
Auteur Albaraa Taibah
Spreker Kevin Hassing
Speelduur 3u 7m 50s
€ 9,99

Beschrijving

In ‘De moderne schaapherder’ raakt auteur AlBaraa H. Taibah gefascineerd door het idee van de profeet of leider als herder. Het komt namelijk in alle grote religies voor – overdrachtelijk, maar ook letterlijk. Mohammed, Mozes, Jezus en Abraham: allemaal begonnen ze als schaapherder. AlBaraa H. Taibah, net afgestudeerd als MBA aan een Amerikaanse universiteit, besluit daarom tien dagen lang een kudde schapen te gaan hoeden in de Nefudwoestijn.

Maar al na een paar uur in de woestijn, waar de temperatuur oploopt tot boven de vijftig graden en waar uitdroging, slangenbeten en andere gevaren voortdurend op de loer liggen, vraagt hij zich af: ‘Waarom ben ik niet gewoon die leiderschapscursus gaan doen in Boston?’

Het is het begin van een persoonlijke ontdekkingstocht naar de essentie van leiderschap. In dit poëtische, grappige en diepzinnige verhaal leert Taibah van zijn onwillige kudde een aantal originele lessen die zijn beeld van leiderschap volledig op zijn kop zetten.

Details

ImprintBusiness Contact
UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 4 juni 2020
ISBN 9789047013976
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 7m 50s
Bestandsgrootte 258 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

AlBaraa H. Taibah studeerde bouwkunde in Saudi-Arabië en behaalde een mba aan de University of Denver. Taibah is een TEDx-spreker en heeft meer dan tien jaar leiderschapservaring bij internationale bedrijven, onderwijsinstellingen, nonprofitorganisaties en startups.

Toon aanbod