Brexitland
Brexitland

Brexitland

Een onverenigd koninkrijk

Schiffers sprak met mensen uit alle uithoeken van het VK, voor en na het Brexit-referendum. Het resultaat is lichtvoetig boek, met een kritische maar liefdevolle analyse van de Britse samenleving.

Auteur

Mathijs Schiffers

Spreker

Jelle Amersfoort

Speelduur

7 uur 25 min

€ 9,99

Beschrijving

Het Brexit-referendum heeft het Verenigd Koninkrijk in een existentiële crisis gestort. Noord staat tegenover zuid, jong tegenover oud, arm tegenover rijk. fd-correspondent Mathijs Schiffers was erbij toen de Britten tot hun verrassende besluit kwamen om de Europese Unie te verlaten. Hoe kan het dat de gevestigde orde zo op het verkeerde been werd gezet? Is de afstand tussen politici en het volk te groot geworden? Is de Brexit de wraak van de achterblijvers? Of heeft de landenunie simpelweg zijn beste tijd gehad en moet de eu voor meer afvallers vrezen? Schiffers ging op zoek naar antwoorden. Hij sprak met mensen uit alle uithoeken van het eilandenrijk, voor en na het referendum, en maakte een studie van ’s lands excentrieke politici. Het resultaat is een informatief maar lichtvoetig relaas, met een kritische maar liefdevolle analyse van de Britse samenleving.

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juli 2022

ISBN

9789047016984

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 25 min

Bestandsgrootte

611 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mathijs Schiffers (1971) werkte in Londen als correspondent voor Het Financieele Dagblad, waarbij de Brexit het centrale thema in zijn artikelen is geworden. Voordat Schiffers in Londen neerstreek, werkte hij voor het FD op de redactie in Amsterdam. Tegenwoordig is hij EU-correspondent.

Meer spreker Jelle Amersfoort Bekijk alles

Help, mijn baas is een aap!

Patrick van Veen

€ 9,99
De Bellende Engel

De Bellende Engel

Stephanie Biesheuvel

€ 14,99
De zwaluwentoren

De zwaluwentoren

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
De jaren van verachting

De jaren van verachting

Andrzej Sapkowski

€ 14,99