De strijd om energie
De strijd om energie

De strijd om energie

Hoe we klem kwamen te zitten tussen energiecrisis en klimaatschade

Een helder en toegankelijk geschreven boek dat uiteindelijk een weinig rooskleurig perspectief schetst; dat van een crisis en een toenemende internationale concurrentiestrijd om energie.

Auteur

Roy op het Veld

Spreker

Eelco Smits

Speelduur

9 uur 58 min

€ 14,99

Beschrijving

Na de Russische inval in Oekraïne draaide Poetin de gaskraan naar Europa dicht. Plots werd duidelijk dat de stelselmatige keuze voor goedkope energie een enorme afhankelijkheid van Russische gasleveranties had gecreëerd. Het gevolg: dreigende tekorten en torenhoge gasrekeningen. Nog nooit was de onzekerheid over een basisvoorziening voor huishoudens en bedrijven zo groot. Ook het klimaat betaalt de prijs voor onze verslaving aan fossiele brandstoffen: de aarde warmt alsmaar verder op en weersextremen richten ieder jaar meer schade aan. In 2008 voorspelde journalist Roy op het Veld dat de wereld door toenemende energiehonger en geopolitieke machtsverschuivingen in een energiecrisis terecht zou komen. In deze herziene editie van De strijd om energie laat hij zien waar de wortels van de crisis liggen en waarom de wetten van de vrije markt en de geopolitieke macht van olie- en gasrijke landen de omschakeling naar groene energie inde weg staan.

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

11 juli 2023

ISBN

9789047017370

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 58 min

Bestandsgrootte

548 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Roy op het Veld (1970) is freelance journalist, auteur en spreker. Na een opleiding aan de TU Eindhoven rolde hij de journalistiek in. Op het Veld werkte voor VNU, Het Financieele Dagblad, De Limburger en Change Inc. HIj schreef de boeken 'De strijd om energie' en 'Eerlijke concurrentie. De Nederlandse strijd tegen marktmacht'.

Meer spreker Eelco Smits Bekijk alles

De man die lucht verkocht in het Heilige Land
€ 14,99