Als alle breinen werken
Als alle breinen werken

Als alle breinen werken

Waarom ruimte voor neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

Ieder brein is anders en nergens wordt dat zo duidelijk als op de werkvloer. Dit boek biedt werknemers en werkgevers de tools om hun brein optimaal te benutten en van neurodiversiteit een kracht te maken.

Auteur

Saskia Schepers

Spreker

Lot van Lunteren

Speelduur

9 uur 35 min

€ 13,99

Beschrijving

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen. En daar wringt de schoen, want 20 procent van de mensen heeft een brein dat zodanig afwijkt dat we er labels als adhd, dyslexie of hoogsensitiviteit aan toekennen. Daar kleven vaak stigma’s aan, terwijl deze denkers hard nodig zijn: ze zijn vernieuwers, criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht. Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten, leidinggevenden en hr-managers en ontwikkelde direct toepasbare tools, zoals het breinpaspoort en de samendenksessie, waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven. Dit boek biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

15 november 2023

ISBN

9789047018070

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 35 min

Bestandsgrootte

790 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Saskia Schepers is adviseur en projectmanager op het gebied van hr en welzijn. Ze heeft gewerkt voor diverse bedrijven, waaronder Ahold, ABN AMRO en Douwe Egberts, en voor overheden, zakelijke dienstverleners en maatschappelijke organisaties. In 2022 won ze samen met het Diversiteit & Inclusie-team de eerste Nederlandse Neurodiversiteit Award voor het neuro-inclusieve beleid bij ABN AMRO.

Meer spreker Lot van Lunteren Bekijk alles

Anna O.

Anna O.

Matthew Blake

€ 14,99

Dans dans revolutie

Lisa Weeda

€ 13,99
Op het eerste gezicht

Op het eerste gezicht

Danielle Steel

€ 14,99

De rode stukken

Maggie Nelson

€ 14,99