Help, mijn baas is een aap!
Help, mijn baas is een aap!

Help, mijn baas is een aap!

Een biologische kijk op sociaal gedrag in organisaties

Ons gedrag lijkt veel op dat van apen. Met grappige en herkenbare voorbeelden legt Patrick van Veen uit hoe je op je werk je voordeel met deze kennis kunt doen.

Auteur

Patrick van Veen

Spreker

Jelle Amersfoort

Speelduur

5 uur 17 min

€ 9,99

Beschrijving

Bioloog Patrick van Veen beschrijft het gedrag dat we dagelijks vertonen als we aan het werk zijn. Niet alleen de baas, maar elke werknemer wordt onder de loep genomen. Dit gedrag wordt verduidelijkt aan de hand van een vergelijking met het sociale gedrag dat apen vertonen. We delen tenslotte heel veel met onze 'evolutionaire verwanten'.
Je zult bijvoorbeeld beter begrijpen waarom zakenlunches zoveel goeds opleveren, of wat de positieve gevolgen van stress kunnen zijn. Dit boek roept veel herkenning op, maar is niet alleen anekdotisch. Van Veen legt ook uit waardoor problemen in organisaties ontstaan en hoe we die kunnen oplossen.

Help, mijn baas is een aap! is een aanrader voor iedereen die (a-)sociaal gedrag in zijn organisatie wil begrijpen.

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

11 juli 2024

ISBN

9789047018162

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 17 min

Bestandsgrootte

291 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Gedragsbioloog Patrick van Veen (1970) is schrijver, trainer, keynote-spreker en onderzoeker.

Vanuit zijn veelvuldige achtergrond adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over ons oergedrag. In de media is hij te zien als bioloog en match expert in het RTL4 / Videoland programma Married at First Sight. Hij is regelmatig te zien en te horen op TV en radio als gedragsdeskundige.

Vanaf 2008 is hij betrokken bij het werk en instituut van de Engelse ethologe Dr. Jane Goodall. Van 2013 tot 2021 was hij bestuurslid en voorzitter van het Jane Goodall Institute Global dat zich internationaal inzet voor bescherming en welzijn van chimpansees en hun natuurlijke leefgebieden en nog steeds is hij als chimpansee- en gedragsexpert verbonden aan het instituut.

Basis voor zijn huidige werkzaamheden vormt onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen. Vanuit Apemanagement doet hij onderzoek naar onze biologische en sociale drijfveren rond thema’s als samenwerken, communicatie en sociale veiligheid.

Het motto van Patrick is translating science to knowledge. Daarmee probeert hij biologische wetenschap toe te passen in maatschappelijke thema’s.

Meer spreker Jelle Amersfoort Bekijk alles

Gewoon Royke

Gewoon Royke

Roy Donders, Koen van Santvoord

€ 14,99
De vrouwe van het meer

De vrouwe van het meer

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
De vuurdoop

De vuurdoop

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
Het seizoen van stormen

Het seizoen van stormen

Andrzej Sapkowski

€ 14,99