Luistervoorbeeld

Operatie Zeer Ernstige Ramp

Auteur Tosca Menten
Spreker Tosca Menten
Speelduur 5u 42m 51s
€ 16,49

Beschrijving

Juffrouw Van der Toorn stak haar handen in de lucht en ineens zat ze midden in een van haar buien. 'Ik zou wel van alles met Sam Veterklep willen doen! Insmeren met poep en veren! Ik ga hem kielhalen! Wurgen! Mangelen! Raddraaien! Vierendelen! Op de brandstapel! Ik haat hem!' gilde ze. Ze bleef staan en keek met verwilderde ogen naar Nona en Niels. Die stonden hand in hand met hun rug tegen de muur en keken angstig terug.

Operatie Zeer Ernstige Ramp is een doldwaas verhaal over een supervervelende jongen en een slim meisje dat het tegen hem opneemt. Voeg daaraan toe een paar tot wanhoop gedreven ouders, een stotterende klasgenoot, een overspannen schooljuffrouw en twee gekke oude mannetjes en je hebt alle ingrediënten voor een kolderiek komisch (luister)boek.

De Zeer Ernstige Ramp is Sam Veterklep, die niet alleen de kinderen van de klas tiranniseert, maar ook juffrouw Van der Toorn, en zelfs zijn eigen ouders. Op een dag komt er een nieuw, eigengereid meisje tegenover hem wonen, en ze zit ook nog eens in dezelfde klas. Dat botst. Nona Ketel laat zich niet door Sam op haar kop zitten en spant samen met andere slachtoffers een waanzinnig plan (Operatie Zeer Ernstige Ramp) om voorgoed met hem af te rekenen.

Het luisterboek gaat (ook) over 'pesten'. Dat zou een zwaar thema kunnen worden, maar de schrijfster trekt alle registers open. De dolkomische situaties, vette misverstanden en bizarre oplossingen rijgen zich aaneen.

Inhoud
Hoofdstuk 0: Over een Zeer Ernstige Ramp
Hoofdstuk 1: Een eerste dag...
Hoofdstuk 2: Over paardenpoep...
Hoofdstuk 3: De poppen...
Hoofdstuk 4: Oorlog
Hoofdstuk 5: Twee keer...
Hoofdstuk 6: Een zwakke plek
Hoofdstuk 7: Nog een...
Hoofdstuk 8: Operatie Hercules I
Hoofdstuk 9: Operatie Hercules II
Hoofdstuk 10: Operantie Hercules III
Hoofdstuk 11: Operatie ZER I
Hoofdstuk 12: Een kink...
Hoofdstuk 13: Een nieuw...
Hoofdstuk 14: Operatie ZER II
Hoofdstuk 15: De wraak
Hoofdstuk 16: Allemaal
Hoofdstuk 17: Naschrift

Opmerking: De laatste zin van Hoofdstuk 11 is helaas niet volledig opgenomen. De volledige zin luidt: '"Dan is hij voorlopig nog niet van ons af!" zei Niels'.

Details

ImprintVan Goor
UitgeverUnieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 7 februari 2016
ISBN 9789047500605
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 42m 51s
Bestandsgrootte 316 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Lekker vrolijk en heel grappig geschreven. Echt een boek om in weg te duiken en met veel plezier te lezen!' - Nederlands Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tosca Menten

Tosca Menten (1961) schreef in 1999 haar eerste kinderboek. De verhalen van Tosca Menten zitten vol fantasie en spanning. Haar grootste kracht is haar humor: 'Iedere bladzijde een lach. Of liever nog: een paar keer lachen. Dat zou het mooiste zijn.'

Inmiddels zijn er bijna twintig boeken van Tosca Menten verschenen. Haar boeken zijn in principe bedoeld voor kinderen van alle leeftijden van de basisschool, maar ze zijn ook voor volwassenen leuk om (voor) te lezen. Fantasie (je kunt het zo gek niet verzinnen) en humor (op iedere bladzijde een lach) zijn Tosca’s belangrijkste wapens. Haar verhalen zitten vol komische personages, dwaze situaties en onmogelijke verwikkelingen, waardoor ze gegarandeerd op de lachspieren werken.

Tosca's boeken werden meerdere malen getipt voor de Nederlandse Kinderjury.

In 2012 werd Tosca Menten gevraagd om het kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Samen met illustrator Elly Hees, maakte Tosca Het Akropolis Genootschap en De slag om Bladzijde 37.

Toon aanbod