Luistervoorbeeld

Door de knieën

Auteur Freek de Jonge
Spreker Freek de Jonge
Speelduur 4u 55m 19s
€ 13,55

Beschrijving

De verteller in Door de knieën is uit het lood geslagen door de dood van zijn zoontje. Het verdriet heeft hem en zijn vrouw uiteengedreven: terwijl zij probeert het een plaats te geven in haar leven, is hij ervoor op de vlucht. Zijn bekendheid en roem benauwen hem steeds meer, hij is wanhopig op zoek naar vriendschap. Die denkt hij gevonden te hebben als hij de beeldend kunstenaar Jonas ontmoet, een Zeeuwse zonderling aan wiens eenvoud hij zich wil spiegelen. Lange wandelingen met Jonas' hond, met een wonderlijke naam, leren hem naar zichzelf te kijken en de wurgende controle over zichzelf op te geven. De vriendschap lijdt een ontluisterende schipbreuk.

Dan ontmoet hij Victor, een jongetje met de glimlach van Mona Lisa en een lijfje dat niet meer is dan een in lappen gewikkeld stompje. De verteller wil zijn leven aan hem wijden, en reist hem tot in Zuid-Frankrijk na. In Lourdes, te midden van een hysterische menigte, vindt de bizarre apotheose plaats.

Op een donderdag in juni 2004 las Freek de Jonge zijn nieuwste boek integraal voor aan een klein publiek bij Uitgeverij Rubinstein. Dit luisterboek is de live-registratie van deze sessie, zonder dat hierin is gemonteerd. Freek versprak zich vrijwel niet en is met recht een groot woordenkunstenaar te noemen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 24 augustus 2007
ISBN 9789047604419
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 55m 19s
Bestandsgrootte 274 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Freek de Jonge

Freek de Jonge (1944) is theatermaker en schrijver. Hij publiceerde onder meer de autobiografische novelle Zaansch Veem (1987) en de romans Neerlands bloed (1991) en Opa's wijsvinger (1993).

Toon aanbod