Luistervoorbeeld

Mevrouw Gigengack

Uit het leven van een dame
Auteur Nelleke Noordervliet
Voorlezer Nelleke Noordervliet
Speelduur 4u 6m 18s
€ 13,55

Beschrijving

Dat mevrouw Gigengack meer eet dan nodig is komt omdat ze ooit operazangeres wilde worden en een stem moet in het vet liggen, had ze gehoord. Eerst maar dat vet, dan komt de rest vanzelf, meende ze. Daar wacht ze nog steeds op. Een enkele keer stoot ze trillertjes uit als een kanarie, om te testen of het al zover is, soms zelfs laat ze een hele vibrerende stormwind in haar strot ontstaan. Tevreden is ze nog niet.

Mevrouw Gigengack, een voluptueuze dame van rijpe leeftijd, laat het er niet bij zitten in het leven. Haar jaren en gewicht zitten haar beweeglijkheid geenzins in de weg, hoe kan het ook met een geest die haar steeds weer nieuwe raadselen voorschotelt of hemelbestormende projecten ingeeft. Toch voelt deze filosofe pur sang een leegte in haar bestaan, waar een man in zou passen. De vleugelslag van de Hete Dood, de overgang, jaagt haar voort, van mannenwinkel naar Fitness First, van therapeut naar Russische Ziel. Op zoek naar Vervulling, en gedreven door haar hormonen, baant deze kordate dame zich een weg naar het hart van de lusteraar.

Mevrouw Gigengack laat Noordervliets scherpe oog en oor voor het triviale, de pretenties van de culturele wereld en valkuilen van het gewone leven zien. Het luisterboek werd op 17 september 2004 voorgelezen met aanwezigheid van publiek door Nelleke Noordervliet bij uitgeverij Rubinstein.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 24 augustus 2007
ISBN 9789047604709
Taal Nederlands
Speelduur 4u 6m 18s
Bestandsgrootte 227 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Nelleke Noordervliet
Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht en was een tijdlang actief in de gemeentepolitiek (PvdA) in Monster. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Met haar volgende romans viel ze regelmatig in prijzen en nominaties. Bij uitgeverij Augustus verschenen van haar de roman Pelican Bay (2002), de verhalenbundel Mevrouw Gigengack. Uit het leven van een dame (2004) en de essaybundel Een plaats voor de geestdrift (2004). In februari 2005 publiceerde zij Altijd roomboter, een mengeling van memoire, geschiedschrijving, fictie en essay, dat elf drukken beleefde en waarvan er meer dan 30.000 exemplaren werden verkocht. In april 2006 verscheen Veeg teken en op 16 januari 2008 is haar nieuwe roman Snijpunt verschenen.

Toon aanbod