Luistervoorbeeld

Trossen los Kameleon!

Auteur Hotze de Roos
Voorlezer Jan Meng
Speelduur 3u 7m 46s
€ 11,95

Beschrijving

Een groep zeeverkenners uit de stad wil een tijdje het piratenkasteel van de Klinkhamers huren, om daar te kamperen. Het 'kasteel' bestaat uit een houten schuur aan de oever van het meer. Door onvoorzichtigheid breekt er brand uit en gaat het hele kamp bijna in vlammen op. Veel tijd om hierover te treuren hebben Hielke en Sietse niet, want ze hebben het regelmatig te stellen met de onvriendelijke melkvaarder Spoelstra. Dat de melkvaarder redenen heeft om zich zo nors te gedragen, merken de jongens pas later...

Trossen los Kameleon! is het zesde luisterboek over de tweeling Klinkhamer dat te beluisteren is. Profvoorlezer Jan Meng leest de avonturen van de altijd vrolijke Hielke en Sietse met veel plezier voor.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De nieuwe postbode en een verrassing voor moeder
Hoofdstuk 2: Hoe de miljonair in de koffie roerde
Hoofdstuk 3: De zeeverkenners en een bezoek bij Spoelstra
Hoofdstuk 4: Hoe Zwart toch nog een goede vangst had
Hoofdstuk 5: Het verkennerskamp
Hoofdstuk 6: Spoelstra heeft pech!
Hoofdstuk 7: De traktatie, het masker en de hulp van Gerben
Hoofdstuk 8: Het rovershol

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 12 oktober 2007
ISBN 9789047604839
Taal Nederlands
Speelduur 3u 7m 46s
Bestandsgrootte 176 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Hotze de Roos

Hotze de Roos (1909–1991) was een Nederlands jeugdboekenschrijver. Hij is geboren in Friesland, in het dorp Langezwaag (nu gemeente Opsterland). Later woonde hij in Krommenie. Na de lagere school en de ambachtsschool werd hij timmerman en begon hij stukjes te schrijven voor de krant.

De Roos is vooral bekend geworden als schrijver van de jeugdboeken over de tweeling Sietse en Hielke Klinkhamer. Zij spelen de hoofdrol in de reeks De Kameleon. Hij schreef het eerste Kameleon-boek in 1948 onder de titel Sietse en Hielke, de belhamels van de dorpssmid. Uitgeverij Kluitman uit Alkmaar wilde echter dat de titel werd veranderd in De schippers van de Kameleon. De Roos had voor Kluitman gekozen omdat deze uitgeverij al bekendheid had opgebouwd met vergelijkbare boeken, zoals Dik Trom en Pietje Bell.

Toon aanbod