Luistervoorbeeld

Kameleon ahoy!

Auteur Hotze de Roos
Voorlezer Jan Meng
Speelduur 2u 46m 40s
€ 11,95

Beschrijving

Vanwege de winter wordt de Kameleon uit het water getakeld, zodat de stalen romp niet door het ijs beschadigd raakt. Hoewel Sietse en Hielke niet meer kunnen varen, hebben ze al snel iets anders gevonden om zich mee bezig te houden. De tweeling wil weten wat hun vader zo lekker vindt aan roken... en ze ontdekken waarom een gebakken visje soms heel zwaar op de maag valt. Zo'n dorp aan het water heeft veel voordelen want in de winter valt er ook van alles te beleven, zoals schaatsen!

Na het succes van het eerste Kameleon luisterboek is er nu een vervolg. Wederom voorgelezen door beroepsverteller Jan Meng.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 12 oktober 2007
ISBN 9789047604846
Taal Nederlands
Speelduur 2u 46m 40s
Bestandsgrootte 156 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Hotze de Roos

Hotze de Roos (1909–1991) was een Nederlands jeugdboekenschrijver. Hij is geboren in Friesland, in het dorp Langezwaag (nu gemeente Opsterland). Later woonde hij in Krommenie. Na de lagere school en de ambachtsschool werd hij timmerman en begon hij stukjes te schrijven voor de krant.

De Roos is vooral bekend geworden als schrijver van de jeugdboeken over de tweeling Sietse en Hielke Klinkhamer. Zij spelen de hoofdrol in de reeks De Kameleon. Hij schreef het eerste Kameleon-boek in 1948 onder de titel Sietse en Hielke, de belhamels van de dorpssmid. Uitgeverij Kluitman uit Alkmaar wilde echter dat de titel werd veranderd in De schippers van de Kameleon. De Roos had voor Kluitman gekozen omdat deze uitgeverij al bekendheid had opgebouwd met vergelijkbare boeken, zoals Dik Trom en Pietje Bell.

Toon aanbod