Luistervoorbeeld

De griezels

Auteur Roald Dahl
Voorlezer Jan Meng
Speelduur 52m 22s
€ 8,75

Beschrijving

Meneer en mevrouw Griezel vormen wel een heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze reuzenkribbenbijters in elkaars bed of dienen ze levende kronkelspaghetti op als avondeten. Ook de dieren zitten ze voortdurend in de weg. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en al jaren droomt hij van zijn eigen Grote Ondersteboven Apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!

Roald Dahl ontving in 1985 een Zilveren Griffel voor De griezels.

Inhoud
Mannen met baarden
De kikker
Mevrouw Griezel heeft last van krimp
Meneer Griezel schrikt zich rot
De Rolmopsvogel komt te hulp
De grote lijmpartij begint
De griezels op hun kop

Details

ImprintUitgeverij De Fontein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 29 januari 2018
ISBN 9789047607939
Taal Nederlands
Speelduur 52m 22s
Bestandsgrootte 37 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Roald Dahl
Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod