Luistervoorbeeld

Kareltje en Sjonnie - Van pepernoot tot oliebol

Auteur Job Schuring
Voorlezer Job Schuring
Speelduur 47m 16s
€ 10,35

Beschrijving

Kareltje en Sjonnie zijn inmiddels een begrip. We leven mee met de hamster, de giraffe en hun uitzonderlijke dierenvrienden tijdens alle aspecten die te maken hebben met Sinterklaas, kerst en Oud & Nieuw; letterlijk van pepernoot tot oliebol. De teksten van de liedjes zijn van Job Schuring en hij zingt wederom alle stemmen.

De pakkende popsong Decemberlied volgt de intocht van Sinterklaas. Alle dieren haasten zich naar de kade om Sint een zingend onthaal te geven wat bijna verstoord wordt door Piet de Zeehond. In het lied Joachim de duizendpoot wil deze zijn schoenen zetten, maar dat zijn duizend schoentjes en dat vinden de andere dieren een beetje teveel van het goede. Na een aantal typische Kareltje en Sjonnie avonturen eindigt het luisterboek met een spetterende song over de kerst en Oud & Nieuw. Door de diversiteit van de muziek, de vele grote en kleine grapjes ontdek je na elke keer luisteren weer nieuwe dingen!

Dit vierde luisterboek staat weer barstensvol heerlijke muziek en humoristische liedjes. Voor kinderen maar ook voor hun ouders een uitermate aangename luisterervaring!

De illustratie is van de hand van Eva Poppink. Ze is ook bekend als Pink in de Annie M.G. Schmidt musical Heerlijk duurt het langst en als nijntje in de gelijknamige musical.

Paul Hock en Ronald Schmitz staan weer garant voor muziek die zowel kinderen als volwassenen kan bekoren. Als componist/arrangeur/producer maakten ze verschillende cd’s met o.a. De Vliegende Panters, Huub van der Lubbe en Paul de Leeuw.

Het luisterboek wordt geleverd inclusief eboek (als pdf) met alle teksten en illustraties.

Inhoud
Intro
December is de allermooiste maand
De intocht
Joachim de duizendpoot
Amerigo
Verlanglijstje
Pakjesavond
Stilte voor de storm
Kerstkaarten
Kareltje en Sjonnie vieren kerst

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 31 december 2013
ISBN 9789047609735
Taal Nederlands
Speelduur 47m 16s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Job Schuring
Job Schuring

Job Schuring (1962) groeide op in Schiedam en het Groningse dorpje Loppersum. Hij werd afgewezen voor de Kleinkunst Academie en ging geschiedenis studeren. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon; na vijf jaar deed Job alsnog een poging de cabaretkant op te gaan. Deze keer met meer succes. In 1988 was hij de eerste winnaar van de Wim Sonneveld-prijs en in 1992 kreeg hij de Pall Mall Export Prijs uitgereikt. Hij maakte een aantal theaterprogramma's, waaronder Kangoeroes in Zeeland en Wat heb ik het toch goed. Begin 1997 begon Job Schuring aan zijn zevende programma, Eindelijk, waarvoor hij samen met Rutger Laan de muziek schreef.

Hij schreef ook de serie Olivier en Brechtje voor Sesamstraat en was tekstschrijver voor Liesbeth List. Tegenwoordig maakt hij samen met illustrator Eva Poppink en muzikanten Ronald Schmitz en Paul Hock diverse luisterboeken voor kinderen waarin Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf de hoofdrollen spelen. Daarnaast is hij de stem van het luisterboek Narnia. De leeuw de heks en de kleerkast naar de gelijknamige Disney film.

Toon aanbod