Luistervoorbeeld

De GVR

Auteur Roald Dahl
Voorlezer Jan Meng
Speelduur 4u 48m 11s
€ 13,55

Beschrijving

Sophie woont in een weeshuis. Als ze op een nacht stiekem uit het raam kijkt, ziet ze een hele lange, dunne man. Zo groot, hij lijkt wel een reus! Dan kijkt hij haar recht aan. Hij ontvoert haar want kinderen mogen niet weten dat reuzen echt bestaan. ‘Ik zal wel opgegeten worden,’ denkt Sophie. Maar de grote reus blijkt geen gemene mensenpeuzelende kanibaal maar een Grote Vriendelijke Reus, die door een trompet dromen in kinderkamers blaast. Hij vertelt Sophie vreselijke verhalen over de andere reuzen. Zo vreselijk dat ze samen een plan maken om te zorgen dat kindertjes voortaan weer rustig naar bed kunnen!

Inhoud
Lijst van personen
Het spookuur
Wie?
De ontvoering
De grot
De GVR
De reuzen
De wonderoren
Snoskommers
De Bloedbottelaar
Fropskottel en flitspoppers
De tocht naar Dromenland
Op dromenjacht
Een trolleklopper voor de Vleeslapeter
Dromen
Het Grote Plan
De droom wordt gemengd
Op weg naar Londen
Het paleis
De Koningin
Het Koninklijk Ontbijt
Het Plan
Gevangen!
Voedertijd
De schrijver

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 29 januari 2018
ISBN 9789047610182
Taal Nederlands
Speelduur 4u 48m 11s
Bestandsgrootte 210 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Roald Dahl
Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod