Luistervoorbeeld

Matilda

Auteur Roald Dahl
Voorlezer Jan Meng
Speelduur 4u 19m 54s
€ 13,55

Beschrijving

Matilda, Roald Dahl’s beroemdste heldin als luisterboek!

Matilda is briljant, ze is een gevoelig meisje, dat goed kan leren. Maar haar vader en moeder behandelen haar als een onderkruipsel, niet als een dochter. Ze vinden haar maar een lastig persoontje dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen. Matilda kon al praten als een volwassene toen ze anderhalf was, lezen met drie en al voor ze vijf jaar was, las ze wereldberoemde boeken. En toch haten haar ouders haar. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken.

Net als vele andere luisterboeken van Dahl, leest ook Jan Meng dit verhaal over de toverende Matilda voor. Met zijn stembuigingen en intonatie is dit een luisterboek om van te smullen!

Inhoud
De boekenwurm
Meneer Wurmhout, de grote autohandelaar
De hoed en de superlijm
Het spook
Rekenen
De platinablonde man
Juffrouw Engel
De Bulstronk
De ouders
Kogelslingeren
Bram Bokkenpoot en de cake
Lavendel
De wekelijkse test
Het eerste wonder
Het tweede wonder
Het huisje van juffrouw Engel
Het verhaal van juffrouw Engel
De namen
Het oefenen
Het derde wonder
Een nieuw thuis

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 29 januari 2018
ISBN 9789047610205
Taal Nederlands
Speelduur 4u 19m 54s
Bestandsgrootte 179 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Roald Dahl
Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod