Luistervoorbeeld

Het Wonderlijke Verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen

Auteur Roald Dahl
Voorlezer Jan Meng
Speelduur 6u 42m 3s
€ 15,95

Beschrijving

‘Een schrijver is iemand die verhalen uitvindt,' zegt Roald Dahl in een van zijn verhalen. Hij heeft er heel wat uitgevonden. Op dit luisterboek hoor je het wonderlijke verhaal over een jongetje dat met dieren kan praten en een schildpad redt uit de soep. En het verhaal over een lifter die laat zien hoe vingervlug hij is. Een dromerig vogelvriendje wordt het slachtoffer van een gewelddadig verjaarsgeschenk. En ten slotte is er de held van het titelverhaal: de rijke ijdeltuit Hendrik Meier.

Zeven verhalen, waarin een mens of dier in de meest wonderlijke, maar ook wrede situaties verzeild raakt, doch zich met vernuft en bovenmenselijke krachten weet te redden. De gebeurtenissen in de verhalen zijn gebaseerd op jeugdherinneringen van Roald Dahl.

Inhoud
1e verhaal - De jongen die met dieren praatte
2e verhaal - De lifter
3e verhaal - De schat van Mildenhall
4e verhaal - De zwaan
5e verhaal - Een zacht eitje
6e verhaal - Het wonderlijke verhaal van Hendrik Meier
7e verhaal - Een buitenkansje

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 29 januari 2018
ISBN 9789047610212
Taal Nederlands
Speelduur 6u 42m 3s
Bestandsgrootte 299 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Roald Dahl
Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod