Luistervoorbeeld

Paul Vlaanderen en het Milbourne-Mysterie

Het originele hoorspel met Jan van Ees en Eva Janssen
Auteur Francis Durbridge
Voorlezer Jan van Ees, Eva Janssen, Louis de Bree, Huib Orizand, Jan Borkus, Tony Foletta, Dogi Rugani, Frans Somers
Speelduur 3u 33m 11s
€ 11,95

Beschrijving

Paul Vlaanderen en zijn vrouw Ina worden tijdens een etentje aangesproken door de zakenman Maurice Lonsdale. Lonsdale waarschuwt Vlaanderen voor zijn zuster, Margaret Milbourne. Zij is ervan overtuigd dat haar man, Carl Milbourne, in tegenstelling tot wat de krantenkoppen beweerden, niet zou zijn omgekomen bij een verkeersongeval in Zwitserland. Dit alles leidt tot de diefstal van de wagen van de Vlaanderens, chantage, mishandeling en moord. Paul en Ina besluiten zelfs naar Zwitserland af te reizen om dit raadsel op te lossen en tot een goed einde te brengen.

Een Paul Vlaanderen-luisterboek met wederom Jan van Ees en Eva Janssen in de hoofdrol. Verder spelen onder meer mee: Huib Orizand, Jan Borkus, Tony Foletta, Dogi Rugani en Frans Somers.

Paul Vlaanderen en het Milbourne-Mysterie werd oorspronkelijk uitgezonden door de AVRO van 2 januari 1966 t/m 6 februari 1966. Omroeper AVRO: Lex Braamhorst. Productie ism het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de AVRO.

Cast
Paul Vlaanderen: Jan van Ees
Ina, zijn vrouw: Eva Janssen
Charlie: Donald de Marcas
Inspecteur Lloyd: Frans Kokshoorn
Margaret Milbourne: Fé Sciarone

Verder met onder meer: Huib Orizand, Corry van der Linden, Jan Verkoren, Piet Ekel, Willy Ruys, Cees van Oyen, Jos van Turenhout, Jan Borkus, Rob Geraerds, Hans Veerman, Tony Foletta, Dogi Rugani, Frans Somers, Joke Hagelen, Maarten Kapteyn, Hans Karsenbarg, Wiesje Bouwmeester, Willem Faassen, Paul van der Lek, Wim Bary en Nel Snel.
Regie: Dick van Putten
Bewerking: Kommer Kleijn
Vertaling: Johan Bennik (pseudoniem van Jan van Ees)
Techniek: Siem Vonk en Henk van der Steeg
Muziek: Koos van der Griend
Editing en samenstelling: Gerard Leeuw

Deel 1: Te jong om te sterven
Deel 2: Wat meer over mevrouw Milbourne
Deel 3: Een bericht voor Danny
Deel 4: Verandering van mening
Deel 5: Een verrassing voor mevrouw Milbourne
Deel 6: Tot ziens in Londen

Details

ImprintAVRO
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 24 februari 2011
ISBN 9789047610687
Taal Nederlands
Speelduur 3u 33m 11s
Bestandsgrootte 112 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Oude hoorspelen beginnen een tweede leven als luisterboek. Dat betekent dat er opnieuw te genieten valt van de heerlijk ouderwetse sfeer van de detectiveverhalen met Paul en Ina Vlaanderen.' (Leeuwarder Courant)

'Wie naar dit hoorspel luistert, dat overigens geweldig is geconserveerd, dan wel opgeknapt, verlangt er hevig naar de tv de deur uit te doen. [...] Geniaal, zo’n hoorspel.' (Hanneke van den Berg, NhD)

'Het hoorspel is terug en heet luisterboek.' (Het Parool)

Over de auteur
Photo Francis Durbridge
Francis Durbridge

Francis Henry Durbridge (1912 - 1998) was een Engelse toneelschrijver en dramaturg geboren in Hull. Hij studeerde Engels aan de universiteit van Birmingham en werkte na zijn afstuderen in 1933 kort als assistent van een effectenhandelaar totdat hij een radiohoorspel aan de BBC verkocht op zijn 21e.
In 1938 schiep hij het personage Paul Temple, een misdaadschrijver en detective. Met Steve Trent, een Fleet Street journalist en later met zijn vrouw, loste Temple talrijke misdaden op in de luxe wereldje van de middenklasse, eerst op de radio en van 1969 tot 1971, in een 64-delige televisie serie. Durbridge had ook een succesvolle carrière als toneelschrijver, met 7 stukken, waarvan de laatste, Sweet Revenge, is geschreven in 1991. Hij trouwde met Norah Lawley, met wie hij twee zoons kreeg, en overleed in 1998.

Toon aanbod