De Triffids
De Triffids

De Triffids

(The day of the Triffids) Een hoorspel

Genetisch gemanipuleerde planten vallen mensen aan in het Londen van 1971. Beroemd science fiction hoorspel uit de jaren zestig.

Auteur

John Wyndham

Sprekers

Hans Veerman, Fe Sciarone, Jan Borkus, Harry Bronk, Huib Orizand, Frans Somers

Speelduur

3 uur 46 min

€ 11,95

Beschrijving

Londen, 1971: Een meteorietenregen doet de hemel over de hele aarde oplichten. Iedereen geniet van dit gratis vuurwerk. Pas de volgende ochtend blijkt het fatale gevolg. Iedereen die naar de meteorietenregen heeft gekeken, is blind geworden. Die ochtend blijkt dat Bill Masen een van de weinigen is die zijn gezichtsvermogen nog heeft. Hij ligt in het ziekenhuis herstellend van oogletsel, waardoor hij de meteorietenregen niet heeft gezien. Wanneer hij het ziekenhuis verlaat, is de wereld om hem heen veranderd.

In Londen heerst een onbeschrijfelijke chaos. Een radeloze menigte baant zich tastend een weg door de stad, die aan plunderaars ten prooi is gevallen. Terwijl bijna de gehele wereldbevolking blind is en de menselijke samenleving overal in elkaar stort, zoekt hij met enkele metgezellen een veilig heenkomen. Hierbij worden ze onderweg belaagd door o.a. de Triffids: genetisch gemanipuleerde planten die zich kunnen verplaatsen en een lange, giftige angel gebruiken, waar ze ook mensen mee kunnen aanvallen en op slag doden.

Een hoorspel met onder meer de stemmen van: Hans Veerman, Fé Sciarone, Jan Borkus, Harry Bronk, Huib Orizand, Frans Somers, Han König, Paul van der Lek en vele andere. Regie: Dick van Putten.

Cast
Bill Masen: Hans Veerman
Josella Playton: Fé Sciarone
Caféhouder: Johan te Slaa
Walter Luckner: Paul van der Lek
en verder met: Jan Borkus, Harry Bronk, Frans Somers, Han König, Joke Hagelen, Willy Ruys, Hans Karsenbarg, Gerrie Mantel, Tony Foletta, Tine Medema, Jos van Turenhout, Huib Orizand, Robert Sabels, Nel Snel, Wiesje Bouwmeester, Nora Boerman, Dick Scheffer, Willy Bril, Corry van der Linden, Rob Geraerds.

Regie: Dick van Putten
Vertaald door: Alfred Pleiter
Techniek: Léon du Bois, Herman van der Lelie
Muziek: Monsters Around (Kenny Graham)
Omroeper AVRO: Hans Simonis

De Triffids werd oorspronkelijk uitgezonden door de AVRO van 11 november 1969 t/m 16 december 1969. Deze luisterboekproductie is tot stand gekomen ism Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de AVRO.

Inhoud
Deel 1: Het begin van het einde
Deel 2: Licht in de duisternis
Deel 3: Overleg en chaos
Deel 4: Op dood spoor
Deel 5: De wereld wordt steeds kleiner
Deel 6: Strategische terugtocht

Details

Imprint

Uitgeverij Rubinstein

Uitgever

Rubinstein Publishing BV

Publicatiedatum

17 maart 2011

ISBN

9789047610700

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 46 min

Bestandsgrootte

113 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën