Luistervoorbeeld

Spuit Elf

Grote heldendaden van een kleine brandweerolifant
Auteur Harmen van Straaten
Spreker Paul de Leeuw
Speelduur 28m 20s
€ 4,99

Beschrijving

Spuit Elf zit vol met de beste bedoelingen. Maar helaas is het sympathieke brandweerolifantje altijd net te laat om van dienst te kunnen zijn. ‘Zo word je nooit een goede brandweerolifant!’ brommen de grote olifanten in de brandweerkazerne. Zou het Spuit Elf ooit lukken om een echte brandweerolifant te worden?

In het luisterboek vertelt Paul de Leeuw over de heldendaden van het brandweerolifantje Spuit Elf. De gelijknamige voorstelling van Theater Terra ging in het najaar van 2011 in première. De opgewekte liedjes uit die voorstelling zijn terug te vinden in het luisterboek.

Composities, arrangementen, muziekproductie: Nick Bult
Gitaren: Rob Winter
Overige instrumenten en achtergrondzang: Nick Bult
Liedjes gezongen door Dick Feld, Lars Mak, Iris Rodenburg en Theo Terra.

Bedenker van Spuit Elf, Harmen van Straaten, is met dit kinderboekenkarakter een nauwe samenwerking aangegaan met de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zo was er op 11 november 2011 in de OBA te Amsterdam een benefietvoorstelling van Spuit Elf, waarvan de volledige opbrengst naar de Brandwonden Stichting ging. Ook werd een ‘geef sms actie’ in het leven geroepen:

(1) SMS SPUITELF naar 4333 en steun de Brandwonden Stichting eenmalig met € 1,50.
(2) Men ontvangt een sms ter bevestiging.
(3) De gift wordt verrekend met de telefoonrekening van degene die ge-sms’t heeft.

Inhoud
1. Het is stil in de kazerne. Alarm
2. Gaan als de brandweer (lied)
3. Met z'n allen?
4. De allergrootste droom (lied)
5. Terug naar de kazerne
6. Snoesje Poesje (lied)
7. Alarm bij oma
8. Het water is op (lied)
9. De burgermeester
10. Burgemeesteren (lied)
11. Het plan
12. Doe dan toch iets! (lied)
13. Het water
14. Spuit Elf komt wat later (lied)

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein Publishing BV
Publicatiedatum 19 december 2011
ISBN 9789047613008
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 28m 20s
Bestandsgrootte 21 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Harmen van Straaten

Harmen van Straaten (1961) heeft zo’n 400 boeken geïllustreerd voor uitgevers in Nederland en in het buitenland. Hij maakt animatiefilmpjes, onder meer voor het programma Sesamstraat. Hij tekent vaak met aquarel; de contouren zijn dikwijls met pen of potlood gemaakt. Soms ook zijn de illustraties geheel met pen gemaakt. Zijn stijl is los en humoristisch.

Voor een aantal prentenboeken schreef hij zelf de tekst, bijvoorbeeld De liefste kusjes zijn voor jou (2001), Tim en de boot naar Timboektoe (2002), gevolgd door nog meer delen over Tim, en Ik heb van jou gedroomd vannacht (2002). Ook Eend en zijn vrienden Egel, Pad en Otter zijn inmiddels bekende kinderboekfiguren. Fien telt voor tien! (2004) is een bundel voorleesverhalen voor kleuters. Voor weer iets ouder is Het geheim van de smokkelbende (2005), dat verscheen in de serie ‘Het geheim’ van uitgeverij Leopold. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar is de serie detectives Kees & Ko detectivebureau, waarvan het eerste deel in 2006 verscheen. In 2003 verscheen zijn eerste (en tot nu toe enige) jeugdroman: Wonderland.

Van Straaten illustreerde onder meer veel boeken van Selma Noort, Vivian den Hollander, Anton van der Kolk en Marc de Bel. Ook illustreerde hij de herdrukken van de boeken over Saskia en Jeroen, over Lotje en over Erstjan en Snabbeltje van Jaap ter Haar en de serie ‘De Kameleon junior’ van Fred Diks.

Harmen van Straaten is een aantal keer bekroond voor zijn werk. In 2002 werd hem de grootste internationale prijs voor illustratoren toegekend: een Gouden Appel, voor Een opa om nooit te vergeten van Bette Westera.

Toon aanbod