Luistervoorbeeld

Vliegtuig op hol

Een hoorspel
Auteur Barbara Jefferis
Voorlezer Jan Borkus, Paul van der Lek, Fé Sciarone
Speelduur 1u 56m 39s
€ 10,35

Beschrijving

In de oneindige uitgestrektheid van het Australische binnenland liggen de boerderijen uren uit elkaar. De particuliere radiozender en ontvangers onderhouden onderling contact via het centrale station van de vliegende dokter. Het regent al twee weken waardoor de wegen ondergelopen zijn.

Dick Garnett wil zijn vriendin, Janet Osborne, per vliegtuig naar het station brengen. Hij is klaar om op te stijgen, maar er staan paarden op de strip. Hij stapt uit om ze weg te jagen, glijdt uit en raakt daarbij de gashandel aan en het vliegtuig stijgt zonder hem op... Janet heeft vliegangst en is niet in staat het toestel te besturen. Dick neemt direct contact op met de vliegende dokter, Dave Jordan, die erin slaagt via de boordradio contact te krijgen met Janet. Dave brengt haar de elementairste zaken aan het verstand en nadien tracht Dick haar zover te krijgen dat ze onder zijn leiding allerlei manoeuvres uitvoert die haar in staat moeten stellen het vliegtuig aan de grond te zetten...

Op dit luisterboek kunt u luisteren naar twee bonustracks, namelijk interviews met regisseur Léon Povel over zijn hoorspelen Sprong in het heelal (bron: Radioprogramma Terugluisteren in de tijd (1980), interviewer Jacques van Kollenburg) en Testbemanning (bron: radioprogramma Het theater van het sentiment (2003), interviewer Stefan Stasse). Deze gaan onder meer over het maken van hoorspelen die zich afspeelden in de ruimte, toen er nog geen mens in de ruimte was geweest.

Een productie van Uitgeverij Rubinstein in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de KRO. Het hoorspel werd uitgezonden door de KRO op 24 november 1964.

Cast
Dick Garnett: Jan Borkus
Peter Garnett: Paul van der Lek
Hun moeder: Nel Snel
Janet Osborne: Fé Sciarone
Dave Jordan: Johan Wolder
Omroeper: Fons Disch
Verder werken mee: Nora Boerman, Huib Orizand, Harry Bronk, Elly den Haring, Han König, Frans Somers, Hans Veerman, Jo Vischer sr.

Regie: Léon Povel
Vertaling: Léon Povel Editing, restaurantie, samenstelling: Gerard Leeuw

De opnamen van de bonustracks komen uit het privé-archief van Gerard Leeuw. Met dank aan KRO; Terugluisteren in de tijd en Het theater van het sentiment.

Details

Uitgeverij KRO
Publicatiedatum 13 december 2011
ISBN 9789047613060
Taal Nederlands
Speelduur 1u 56m 39s
Bestandsgrootte 61 Mb
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Barbara Jefferis

Toon aanbod