Luistervoorbeeld

Max en de Maximonsters

en andere verhalen van Maurice Sendak. Voorgelezen door Loes Haverkort. Met muziek van Jesse Broekman
Auteur Maurice Sendak
Spreker Loes Haverkort
Speelduur 47m 58s
€ 7,95

Beschrijving

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich eenzaam…

Inhoud
1. Max en de Maximonsters
2. In de nachtkeuken
3. Krokodillen ABC
4. 1 was Jan
5. Steven
6. Kippesoep met rijst
7. Wat staat er op Rosies deur

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 19 mei 2014
ISBN 9789047614180
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 47m 58s
Bestandsgrootte 39 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maurice Sendak

Maurice Bernard Sendak (1928-2012) werd op geboren te Brooklyn, New York. Zijn familie was daarheen verhuisd vanuit een dorp in de buurt van Warschau, Polen. Sendaks jeugd was gevuld met verhalen uit de oude wereld, uit de Pools-Joodse traditie - zijn vader was een goed verteller - en met indrukken uit de moderne Amerikaanse hoofdstad. Hij was de jongste van drie kinderen. Veel van deze invloeden kwamen in zijn werk terug.

Voor Sendak nam tekenen al in zijn vroege jeugd een prominente plaats in. Na zijn schooltijd, in de jaren veertig, werkte hij als tekenaar voor All American Comics waar hij achtergronden voor stripverhalen tekende.

In het begin van de jaren vijftig begon hij kinderboeken te illustreren. Uiteindelijk illustreerde hij een honderdtal boeken waaronder werk van Grimm, Andersen, Tolstoi, Meindert de Jong en Robert Graves. Daarnaast was hij zelf auteur én illustrator van een aantal prentenboeken. In 2003 ontving hij voor zijn werk de internationale Astrid Lindgren Memorial Award.

Toon aanbod