Max en de Maximonsters
Max en de Maximonsters

Max en de Maximonsters

en andere verhalen van Maurice Sendak. Voorgelezen door Loes Haverkort. Met muziek van Jesse Broekman

Max wordt zonder eten naar bed gestuurd. Hij is zo boos dat hij vlucht en op een eiland met monsters belandt. Naast dit verhaal nog zes andere verhalen, voorgelezen door Loes Haverkort. Met liedjes en muziek. Leeftijd: 4+

Auteur

Maurice Sendak

Spreker

Loes Haverkort

Speelduur

0 uur 47 min

€ 7,95

Beschrijving

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich eenzaam…

Inhoud
1. Max en de Maximonsters
2. In de nachtkeuken
3. Krokodillen ABC
4. 1 was Jan
5. Steven
6. Kippesoep met rijst
7. Wat staat er op Rosies deur

Details

Imprint

Uitgeverij Rubinstein

Uitgever

Rubinstein Publishing BV

Publicatiedatum

19 mei 2014

ISBN

9789047614180

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 47 min

Bestandsgrootte

39 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Maurice Bernard Sendak (1928-2012) werd op geboren te Brooklyn, New York. Zijn familie was daarheen verhuisd vanuit een dorp in de buurt van Warschau, Polen. Sendaks jeugd was gevuld met verhalen uit de oude wereld, uit de Pools-Joodse traditie - zijn vader was een goed verteller - en met indrukken uit de moderne Amerikaanse hoofdstad. Hij was de jongste van drie kinderen. Veel van deze invloeden kwamen in zijn werk terug.

Voor Sendak nam tekenen al in zijn vroege jeugd een prominente plaats in. Na zijn schooltijd, in de jaren veertig, werkte hij als tekenaar voor All American Comics waar hij achtergronden voor stripverhalen tekende.

In het begin van de jaren vijftig begon hij kinderboeken te illustreren. Uiteindelijk illustreerde hij een honderdtal boeken waaronder werk van Grimm, Andersen, Tolstoi, Meindert de Jong en Robert Graves. Daarnaast was hij zelf auteur én illustrator van een aantal prentenboeken. In 2003 ontving hij voor zijn werk de internationale Astrid Lindgren Memorial Award.

Meer spreker Loes Haverkort Bekijk alles

Bonuskind
5.0

Bonuskind

Saskia Noort

€ 12,99
Het appartement

Het appartement

Tatiana de Rosnay

€ 15,15