Luistervoorbeeld

Gigengacks reizen

Auteur Nelleke Noordervliet
Voorlezer Nelleke Noordervliet
Speelduur 6u 10m 7s
€ 15,15

Beschrijving

Mevrouw Gigengack is een (stevig) brok Hollandse ondernemingslust met een scherpe tong en een vrijmoedige blik. Haar avontuurlijke geest stuurt haar naar alle uithoeken van Europa en van de wereld.

Waarom houden Argentijnen niet van haring? Gebruikte Jezus doping? Hoe slim is Ronnie Brunswijk? Waar laat de Japanse bedelaar zijn bed? Dat zijn vragen die Gigengacks reizen oproept maar niet beantwoordt. Blijft in Mevrouw Gigengack de heldin dicht bij huis en exploreert ze daar eigenheimse eigenaardigheden, Gigengacks reizen brengt haar buitengaats om in de spiegel van de ander zichzelf te leren kennen.

Nelleke Noordervliet heeft eerder haar eigen boeken Mevrouw Gigengack, Miss Blanche, De naam van de vader en Snijpunt ingesproken als luisterboek.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 20 februari 2014
ISBN 9789047618690
Taal Nederlands
Speelduur 6u 10m 7s
Bestandsgrootte 247 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Niemand kan zo heerlijk voorlezen als Nelleke Noordervliet, dat is een feit. [...] Wie wil genieten, koopt het luisterboek.' (Fleur Speet, NRC Handelsblad)

Over de auteur
Photo Nelleke Noordervliet
Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht en was een tijdlang actief in de gemeentepolitiek (PvdA) in Monster. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Met haar volgende romans viel ze regelmatig in prijzen en nominaties. Bij uitgeverij Augustus verschenen van haar de roman Pelican Bay (2002), de verhalenbundel Mevrouw Gigengack. Uit het leven van een dame (2004) en de essaybundel Een plaats voor de geestdrift (2004). In februari 2005 publiceerde zij Altijd roomboter, een mengeling van memoire, geschiedschrijving, fictie en essay, dat elf drukken beleefde en waarvan er meer dan 30.000 exemplaren werden verkocht. In april 2006 verscheen Veeg teken en op 16 januari 2008 is haar nieuwe roman Snijpunt verschenen.

Toon aanbod