Luistervoorbeeld

Rivieren

Auteur Martin Michael Driessen
Voorlezer Martin Michael Driessen
Speelduur 4u 40m 12s
€ 13,59

Beschrijving

Zoals rivieren door een landschap slingeren, zo meanderen rivieren door de levens van de hoofdpersonen van de drie beeldschone novellen die op dit luisterboek verzameld zijn. De eerste gaat over een acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme. Het wordt een hellevaart zonder weerga.

In de tweede novelle worden de levens van twee mannen bepaald door de Main en de Rijn. Beiden zijn vlotters, die al van jongs af aan boomstammen stroomafwaarts sturen. Hun leven lang blijven ze een mysterie voor elkaar.

En in de derde vormt een Bretonse beek de grens tussen de landerijen van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkend twistverhaal van grote treurigheid en schoonheid.

Winnaar ECI Literatuurprijs 2016
'Het is een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging, en tegelijkertijd van een weldadige tijdloosheid.' (De jury).

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 8 juni 2017
ISBN 9789047623946
Taal Nederlands
Speelduur 4u 40m 12s
Bestandsgrootte 257 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Driessen schrijft beter dan goed. Bij vlagen beeldschoon. ****' - NRC Handelsblad

'Deze bundel is oorspronkelijk en van grote klasse. Driessens beeldende vertelkracht bewerkstelligt waar spektakel. ****' - De Volkskrant

Over de auteur
Photo Martin Michael Driessen
Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Hij debuteerde in 1999 met de roman Gars. In 2012 volgde Vader van God en in 2013 Een ware held, alle door de pers bejubeld en voor literaire prijzen genomineerd. Zijn werk is vertaald in het Engels, Italiaans, Duits, Hongaars en vele andere talen. In 2015 verscheen de omvangrijke roman Lizzie, geschreven in samenwerking met de dichteres Liesbeth Lagemaat.

In 2016 verscheen zijn verhalenbundel Rivieren, die op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs stond en die de ECI-literatuurprijs én ECI-lezersprijs won. Met zijn roman De pelikaan stond hij op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2018. In oktober 2018 verscheen zijn recentste verhalenbundel Mijn eerste moord en andere verhalen.

Toon aanbod