Luistervoorbeeld

Krik & Domper, Krik en Melle

Auteur Hanna Kraan
Spreker Hanna Kraan
Speelduur 2u 31m 12s
€ 7,99

Beschrijving

Krik is een eekhoorn. Als zijn huis in het bos wordt omgehakt gaat hij op zoek naar een nieuw huis. Hij belandt in de tuin van de familie Keizer. In de tuin wonen Melle, een ijdele merel die het liefst de hele dag liedjes zingt over zichzelf, en Domper, een mopperige pad.

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 25 juni 2021
ISBN 9789047630661
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 31m 12s
Bestandsgrootte 207 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Hanna Kraan (1946-2011) was lerares Italiaans aan het conservatorium van Rotterdam en schreef vanaf de jaren zeventig verhalen, vooral over dieren. Daarin dook de boze heks zo nu en dan al op. In 1990 kwam haar eerste kinderboek uit met verhalen over dit humeurige dametje. Er volgden er meer en een aantal daarvan is getipt door de Nederlandse Kinderjury. Verhalen van de boze heks werd voor de televisie verfilmd.

Zolang ze zich kan herinneren, heeft Hanna Kraan verhalen bedacht en opgeschreven. Het eerste boek over de boze heks verscheen in 1990: Verhalen van de boze heks. Het was nooit haar bedoeling om nog meer heksenboeken te schrijven, maar er kwamen steeds nieuwe ideeën en zo werd het een serie. Inmiddels zijn vier boeken over dit nukkige dametje getipt door de Nederlandse Kinderjury. Populair is ze dus wel, die nare heks! Van de boeken is een televisieserie gemaakt, die inmiddels ook op video en dvd verkrijgbaar is. Alle tekeningen voor alle boeken en ook de animaties voor de verfilming zijn van Gouden Penseel-winnares Annemarie van Haeringen. De boeken zijn vertaald in het Engels, Duits en Sloveens.
Hanna Kraan maakte ook nog een Sinterklaasboek, Dansen op het dak. Daarin vertelt ze over de belevenissen van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Toon aanbod