Luistervoorbeeld

Gisèle

Auteur Susan Smit
Voorlezer Ilse Warringa
Speelduur 17u 32m 36s
€ 17,50

Beschrijving

Een epische, op ware feiten gebaseerde roman over liefde, vriendschap, oorlog en zelfbeschikking.

Jany bleef naar haar staan kijken, naar de krachtige slagen waarmee ze door het water kliefde, de vrijheid die sprak uit een vrouw alleen, badend in een oneindige zee.

Nederland, 1936, de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Adriaan Roland Holst, 'Jany' voor intimi, dichtersvorst en homme à femme, ontmoet de mooie, getalenteerde glazenierster Gisèle van Waterschoot van der Gracht. Tussen hen ontstaat een zielsverwantschap, die verder gaat dan zijn gewoonlijke romantische avonturen. Al snel voelt Gisèle zich opgenomen in de kring rond Roland Holst en wijdt ze haar leven aan de kunst en de liefde.

Op datzelfde moment droomt de jonge actrice Mies Peters van eenzelfde leven. Ze begrijpt dat haar huwelijk met de verkoper Paul en haar jonge moederschap niet te combineren zijn met een succesvolle toneelcarrière. In Jany vindt ze een hartstochtelijke minnaar; hun liefde bestaat uit strijd en evenveel momenten van groot geluk.

De gekwetste Paul zoekt zijn heil bij de snel opkomende NSB en vertrekt met een hoofd vol idealen naar het oostfront. Jany voelt dat hij van zijn ivoren toren moet afdalen om een positie in te nemen. Gisèle neemt jonge Joodse onderduikers in huis die 's nachts, als de verduisteringsgordijnen gesloten zijn, onderwezen worden in filosofie, poëzie en tekenkunst. De oorlog dwingt uiteindelijk iedereen om de keuze te maken tussen buigen of barsten, goed en fout, haat en liefde.

Details

UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 27 augustus 2018
ISBN 9789048847549
Taal Nederlands
Speelduur 17u 32m 36s
Bestandsgrootte 482 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Gisèle biedt een prachtige verstrengeling van werkelijkheid en fictie. De drie levens- en liefdesgeschiedenissen zijn fraai met elkaar verweven en Adriaan Roland Holst komt overtuigend tot leven' (Cornald Maas)

Over de auteur
Photo Susan Smit
Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columnist. Ze heeft inmiddels dertien succesvolle boeken op haar naam staan. Met haar historische roman Vloed (75.000 exemplaren verkocht) oogstte ze lovende kritieken en brak ze als romanschrijver door bij het grote publiek. In september 2013 verscheen Gisèle, een epische, op feiten gebaseerde roman over liefde, vriendschap, oorlog en zelfbeschikking, waarvan er al meer dan 30.000 exemplaren verkocht zijn.

Toon aanbod